Waarom eiwitshakes kopen?

Waarom eiwitshakes kopen

Waarom eiwitshakes kopen” is een vraag die vaak door beginnende sporters gesteld wordt. En terecht! Want wat zijn nu precies de voordelen van het kopen van eiwitshakes? Dat leggen we je graag uit.

Simpel gezegd is het gebruiken van een eiwitshake een makkelijke en snelle manier om jouw lichaam te voorzien van de eiwitten die het nodig heeft.

Eiwitten kunnen namelijk gezien worden als de bouwstenen van jouw lichaam. Wanneer je intensief sport of andere zware lichamelijke activiteiten verricht, dan kan het gebeuren dat je niet voldoende eiwitten middels jouw dieet binnenkrijgt. De kans op blessures neemt dan toe, aangezien jouw lichaam niet optimaal kan herstellen vanwege een gebrek aan eiwitten.

Daarnaast kunnen eiwitshakes gebruikt worden als je wilt afvallen en werkt aan een lichaam dat summer proof is. Eiwit is immers een belangrijke voedingsstof voor gewichtsverlies. Als je er voldoende van binnenkrijgt, dan kan het jouw stofwisseling stimuleren, jouw eetlust verminderen en je helpen bij het reduceren van lichaamsvet (zonder daarbij spiermassa te verliezen).

Het moge dus duidelijk zijn waarom je eiwitshakes zou kunnen kopen. Je kunt ze preventief gebruiken ter aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet om een eiwittekort te voorkomen, zodat het herstelproces van jouw lichaam verbeterd wordt.

Ook kun je sneller jouw spieren opbouwen met supplementen met eiwitten. De snelheid van het herstelproces van jouw lichaam neemt immers toe. Dit zorgt ervoor dat je sneller spieren kunt opbouwen dankzij eiwitshakes.

Tevens kan eiwitshakes kopen hand in hand met afvallen gaan. De juiste eiwitshake resulteert in een verzadigd gevoel, waardoor je minder trek hebt. Later in dit artikel gaan we daar nader op in.

Kun je het beste eiwitshakes voor of na het sporten gebruiken?

Moet je eiwitshakes voor of na het sporten gebruiken?

Zoals eerder beschreven in dit artikel over eiwitshakes kopen, zijn eiwitten essentieel om jouw lichaam te helpen bij spiergroei en herstel na een zware training, dus het is logisch dat je de eiwitinname rond jouw trainingen wilt plannen.

Echter, zijn veel mensen benieuwd of zij, naast voldoende eiwitten eten gedurende de dag, het beste eiwitshakes voor of na het sporten kunnen gebruiken.

Voordat je overweegt wat de beste tijd is om jouw eiwitshake in te nemen – of dat nu voor of na de training is – moet je ervoor zorgen dat je jouw prioriteiten op orde hebt. Idealiter kijk je naar het grote geheel en zoekt uit hoeveel eiwit je elke dag nodig hebt. Eiwitshakes kopen en gebruiken kan daar een onderdeel van zijn.

Als je een eiwittekort hebt, wordt de timing van het consumeren van je shake met eiwitten grotendeels irrelevant. Per slot van rekening gaat het erom dat je jouw lichaam van voldoende eiwitten voorziet. Desalniettemin kan, afhankelijk van jouw voorkeur, de timing van de inname variëren.

Pre-workout eiwitshakes kopen

Als je niet graag met een volle maag traint, maar tegelijkertijd niet wilt vasten voordat je gaat sporten, dan kan het een goed idee zijn om vóór je training een eiwitshake te gebruiken. Shakes met eiwitten vóór de training zijn een handige manier om voldoende eiwitten tot je te nemen, zonder dat je jezelf niet druk hoeft te maken over een vol en opgeblazen gevoel tijdens het sporten.

Is eiwitshakes kopen iets wat je wilt doen en heb je besloten om het voorafgaand aan je training te gebruiken? Neem je shake dan ongeveer een uur van tevoren in, zodat jouw lichaam genoeg tijd heeft om de eiwitten op te nemen.

Post-workout eiwitshakes kopen

Een zware trainingssessie is erg belastend en wat je lichaam daarna nodig heeft, is een hoogwaardig eiwit om de veroorzaakte schade te herstellen. Eén van de voordelen van het gebruikmaken van een eiwitshake na de training, is dat je een hoogwaardige eiwitbron gebruikt om het anabole proces in jouw lichaam van brandstof te voorzien.

Je lichaam heeft – wanneer het aankomt op eiwitshakes kopen en gebruiken – zowel een behoorlijke hoeveelheid, evenals een hoge kwaliteitsstandaard nodig om op zijn best te kunnen presteren. Een eiwitshake moet dus aan beide voorwaarden voldoen.

Kortom, er bestaat geen pasklaar antwoord op de vraag of je het beste eiwitshakes voor of na het sporten kunt gebruiken. Dit is geheel afhankelijk van jouw voorkeur. Het gaat erom dat jouw lichaam voldoende kwalitatief hoogwaardige eiwitten tot zich kan nemen vlak voor of na een intensieve training.

Zijn eiwitshakes beter dan eiwitrijke voeding?

Eiwitshakes kopen of eiwitrijke voeding eten

Eiwitshakes kopen en toevoegen aan jouw dieet vervangt absoluut niet het belang om iedere dag voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen te eten. Gezonde eiwitrijke voeding zou namelijk gezien moeten worden als de basis om voldoende eiwitten tot je te kunnen nemen.

Wat voor veel fanatieke sporters een goed idee is, is om iedere dag zowel eiwitrijke voeding als een eiwitshake in de juiste hoeveelheid consumeren te consumeren. Kijk eerst naar de eiwitrijke voedingsmiddelen die er beschikbaar zijn en die je eenvoudig aan jouw voedingspatroon kunt toevoegen.

Daarbij kun je denken aan voedingsmiddelen zoals kip, kalkoen, eieren, tonijn en zalm. Naast dierlijke producten, zijn er andere levensmiddelen die van nature veel eiwitten bevatten. Wat dacht je bijvoorbeeld van linzen, bonen, artisjok en quinoa? Prima opties wanneer je jouw dieet wilt aanvullen met extra eiwitten.

We hebben het al eerder beschreven: eiwitshakes kopen en nuttigen zou dus enkel ter aanvulling op een eiwitrijk dieet moeten plaatsvinden. Eiwit supplementen vervangen dus niet een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Desalniettemin kunnen de juiste eiwitshakes jouw lichaam van extra eiwitten voorzien, wat waardevol is om blessures te voorkomen en spierherstel te versnellen.

Hoeveel eiwitshakes per dag nemen?

Hoeveel eiwitten per dag kun je gebruiken?

Stel, je bent tot eiwitshakes kopen overgegaan. Hoeveel moet je er dan van gebruiken? Welnu, de hoeveelheid aan eiwitshakes die je per dag moet nemen, hangt nauw samen met de voeding die je eet én de sport die je beoefent.

Daarnaast zijn er andere factoren die ertoe leiden dat iemand meer of minder eiwitten nodig heeft, zoals de leeftijd, het geslacht en de algehele leefstijl (slaap, stress, alcoholgebruik, enzovoort).

Het nemen van één eiwitshake per dag zou een goede manier moeten zijn om te beginnen. Gebruik een eiwitshake het liefste vlak voor of na een training, zodat jouw lichaam het meeste aan de ingenomen eiwitten heeft. Je kunt er altijd in een later stadium voor kiezen om de hoeveelheid aan eiwitinname middels een shake te verhogen.

Doe dit altijd in goed overleg met een medisch specialist. Vraag bijvoorbeeld – voorafgaand aan eiwitshakes kopen – advies aan iemand die werkzaam bij jouw sportschool is, of contacteer een voedingsdeskundige. Een diëtist of sportbegeleider kan jouw persoonlijke leefstijl inzichtelijk maken, waarop de inname van bepaalde voedingsmiddelen en supplementen (zoals eiwitshakes) afgestemd kan worden.

Op die manier wordt een overdosis aan supplementen of voedingsmiddelen voorkomen. Teveel is immers nooit goed – dat geldt ook voor eiwitshakes en andere sport supplementen. Afvallen of spiermassa kweken dient op een verantwoorde en veilige manier te gebeuren.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van eiwitshakes?

Gedurende het proces omtrent eiwitshakes kopen is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Je wilt er natuurlijk niet na verloop van tijd achter komen dat je het verkeerde eiwitpoeder supplement gekocht hebt, omdat deze jou niet van de benodigde eiwitten voorziet of slechte vulstoffen bevat.

Oftewel, kwaliteit gaat boven kwantiteit. Je kunt beter iets meer betalen voor een goede eiwitshake, dan dat je minder betaalt voor een shake met eiwitten en overbodige vulstoffen die niets tot weinig bewerkstelligt. Soja eiwit, wei eiwit en caseïne eiwit zijn veelal goede opties, omdat ze vrijwel alle essentiële aminozuren bevatten die jouw lichaam nodig heeft.

Houd daarnaast tijdens eiwitshakes kopen rekening met de vulstoffen die gebruikt worden. In sommige eitwitshakes zit veel suiker, wat jouw gezondheid natuurlijk niet ten goede komt. Dit zijn voornamelijk de eiwitshakes met smaken zoals vanille, chocolade en aardbei. Het beste is om te kiezen voor een shake met een neutrale smaak – dus zonder extra toegevoegde suikers.