De meeste mannen gebruiken één of meerdere supplementen. Uit onafhankelijk onderzoek – uitgevoerd door DVJ Insights in opdracht van RTL Nieuws – is gebleken dat 49,4% van de mannen een supplement gebruikt. Maar wat zijn nu de beste supplementen voor mannen in 2024? Een goede vraag, waar gaan wij in dit artikel antwoord op zullen geven.

In dit artikel beschrijven wij namelijk 5 supplementen die het meeste door mannen gebruikt worden. Ieder supplement voorzien wij van een korte toelichting; onder meer over de werking en het nut. Zo wordt online supplementen kopen vergemakkelijkt.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Multivitaminen voor algemene gezondheid (2024 Update)

In 2023 blijven multivitaminen een essentieel supplement voor mannen van alle leeftijden. Een hoogwaardige multivitamine kan eventuele voedingslacunes opvullen en zorgen voor optimale gezondheid en welzijn. Zoek naar formules die speciaal zijn ontworpen voor mannen, met voldoende hoeveelheden vitamine D en magnesium voor botgezondheid, zink voor immuunondersteuning, en B-vitaminen voor energie. Recent onderzoek heeft ook het belang van vitamine K2 benadrukt in de rol van hart- en botgezondheid, dus houd dit in de gaten bij het kiezen van een multivitamine in 2023.

Probiotica voor darmgezondheid en immuunsysteem (2024 Update)

Het belang van een gezonde darmmicrobiota is een steeds populairder onderwerp in de gezondheid en het welzijn. Probiotica, die levende bacteriën en gisten bevatten die goed zijn voor uw gezondheid, vooral uw spijsverteringssysteem, zijn in de spotlight gekomen. In 2023 raden we aan om een probioticum te overwegen als onderdeel van uw supplementroutine, vooral als u vaak last heeft van spijsverteringsproblemen of als u uw immuunsysteem wilt ondersteunen.

Daily Men Formula is hét basis voedingssupplement voor de man die zijn gezondheid als prioriteit heeft. In zijn actieve levensstijl plant hij, tussen de dagelijkse hectiek door, ruimte in voor bewust leven door middel van beweging en voeding. Voor deze man hebben wij Daily Men Formula ontwikkeld....
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.96
5/5

35.000+ tevreden klanten

Omega-3 vetzuren voor hartgezondheid (2023 Update)

Omega-3 vetzuren, vaak aangetroffen in visolie supplementen, zijn een andere blijvende favoriet. Ze ondersteunen een gezond hart en kunnen ook de geestelijke gezondheid en het gezichtsvermogen bevorderen. Hoewel het ideaal is om omega-3 vetzuren uit uw dieet te halen (bijv. vette vis zoals zalm en makreel), kunnen supplementen een nuttige aanvulling zijn als u niet genoeg via uw voeding krijgt.

Vitamine D voor immuunsysteem en botgezondheid (2024 Update)

In 2023 blijft vitamine D een belangrijk supplement, vooral voor mannen die in koudere klimaten leven of niet genoeg zonlicht krijgen. Vitamine D is essentieel voor de botgezondheid en ondersteunt ook het immuunsysteem. Aangezien vitamine D een vetoplosbare vitamine is, is het het beste om deze in te nemen met een maaltijd die vetten bevat om de opname te verbeteren.

Astaxanthine voor ontstekingsremming en huidgezondheid (2024 Nieuwkomer)

Een nieuw supplement dat in 2023 aan populariteit wint, is astaxanthine, een krachtig antioxidant dat wordt gevonden in bepaalde soorten algen. Astaxanthine heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen en kan de gezondheid van de huid ondersteunen, de hersteltijd na de training verbeteren en mogelijk bijdragen aan de gezondheid van het hart. Hoewel het onderzoek nog gaande is, toont het potentieel en kan het de moeite waard zijn om te overwegen als aanvulling op uw supplementregime in 2023.

Top 5 beste supplementen voor mannen in 2024

Beste supplementen voor mannenIedereen streeft ernaar om gezond en vitaal te blijven. Het is dus niet verwonderlijk dat ook mannen zich richten op het toevoegen van supplementen aan hun dieet.

Het juiste voedingssupplement kan er immers voor zorgen dat bepaalde voedingsstoftekorten voorkomen of verholpen kunnen worden.

Daarnaast kan een supplement leiden tot het verbeteren van de weerstand. Op die manier kunnen mannen het maximale uit hun bevlogen levensstijl halen. De 5 beste supplementen voor mannen kunnen daar hun steentje aan bijdragen.

Ben je benieuwd naar onze top 5 meest gebruikte supplementen door mannen? Lees dan snel verder. Onderstaand lichten we de volgende vijf voedingssupplementen toe.

 1. Multivitamines / Multimineralen
 2. Vitamine D
 3. Vitamine C
 4. Visolie / Omega 3
 5. Magnesium

1. Multivitamines / Multimineralen

Multivitamines en multimineralen kunnen geschaard worden onder de beste supplementen voor mannen. Deze supplementen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en micronutriënten. Maar wat doen multivitamines en multimineralen zoal?

Zoals de benaming al doet vermoeden, zitten er in multivitamines meerdere belangrijke vitamines. Een kwalitatief hoogwaardig multivitamine supplement richt zich op een breed scala aan essentiële vitamines. Denk daarbij aan vitamine C, de B-vitaminen (waaronder vitamine B12), vitamine A en vitamine D. Veel mannen slikken multivitamines om snel en gemakkelijk tegemoet te kunnen komen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamines.

Ook in multimineralen zitten tal van micronutriënten die mannen nodig hebben om gezond te blijven. Daarbij kun je denken aan mineralen zoals calcium en magnesium, en spoorelementen zoals ijzer, koper en zink. Een goed multimineraal supplement voorziet het lichaam van de man van voldoende mineralen en spoorelementen, zodat de kans klein is dat hij voedingsstoftekorten oploopt.

2. Vitamine D

Vitamine D mannen supplementAfgezien van het feit dat veel mannen multivitamines en multimineralen gebruiken, zijn er tevens mannen die zich enkel en alleen op een bepaalde vitamine focussen.

Een specifiek type voedingssupplement kan er namelijk voor zorgen dat je heel gericht een vitamine of mineraal aanvult. Dat geldt ook voor vitamine D supplementen. Deze voedingssupplementen vallen ons inziens in de categorie “de meest gebruikte en beste supplementen voor mannen”.

Waarom is een voedingssupplement met vitamine D zo geliefd onder mannen? Welnu, veel mannen lopen in de wintermaanden het risico om een vitamine D tekort op te lopen. Het gaat daarbij vooral om oudere mannen. Daarom kiezen veel van hen ervoor om preventief een vitamine D supplement aan hun dieet toe te voegen.

Zo zorgen ze ervoor dat een vitamine D tekort voorkomen of verholpen wordt. Alsmede kiezen sommige mannen voor een vitamine D voedingssupplement om hun testosteron op een natuurlijke manier te verhogen.

3. Vitamine C

Daarnaast zijn er een hoop mannen die extra vitamine C slikken. Vandaar dat vitamine C niet mag ontbreken in deze lijst met de beste supplementen voor mannen in 2021. Voldoende vitamine C binnenkrijgen is namelijk noodzakelijk om zowel lichamelijk als geestelijk goed te kunnen functioneren.

Gelukkig verrijken veel mannen hun dieet met natuurlijke voeding die veel vitamine C bevat. Het lukt echter lang niet iedere man om veel van deze vitamine middels een gezond en gevarieerd dieet binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat een vitamine C tekort voorkomen wordt, kiezen veel mannen ervoor om een vitamine C supplement te gebruiken. Daardoor neemt de kans op een tekort aan deze essentiële vitamine af.

4. Visolie / Omega 3

Omega 3 als sport supplementTegenwoordig beoefenen veel mannen een sport die veel van hun lichaam vergt. Om die reden zijn zij op zoek naar supplementen die hun lichaam kunnen ondersteunen.

De sportieve man gebruikt daarom vaak omega 3 als sport supplement. Omega 3, ook wel visolie genoemd, kan gewrichten en spieren ondersteunen. Daardoor neemt de kans op blessures tijdens het sporten af.

Daarnaast gebruiken mannen een omega 3 supplement om de viscositeit van hun bloed te verminderen. Dit resulteert bij veel mannen in een verbeterde zuurstoftoevoer naar de spieren en andere delen van hun lichaam. Tevens kan een visolie / omega 3 supplement bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

De bovenbeschreven redenen hebben ertoe geleid dat omega 3 (visolie) is aangeduid als één van de beste supplementen voor mannen.

5. Magnesium

Tot slot is er het mineraal magnesium. Tal van mannen gebruiken magnesiumsupplementen ter aanvulling op een gezond dieet. Een magnesiumtekort kan immers leiden tot veel verschillende symptomen. Om het mannenlichaam van voldoende magnesium te voorzien, kan ervoor gekozen worden om voldoende magnesiumrijke voeding te eten en een magnesiumsupplement te gebruiken.

Met magnesiumsupplementen sluiten wij onze top 5 beste supplementen voor mannen af. Maar wat zijn nu de voornaamste redenen waarom mannen supplementen gebruiken? Lees verder om daarachter te komen.

Voornaamste redenen waarom mannen supplementen gebruiken

Het onderzoek van DVJ Insights (2017) heeft daarnaast inzichtelijk gemaakt waarom mannen supplementen kopen. Op de vraag waarom mannen één of meerdere supplementen gebruiken, zijn de volgende antwoorden te onderscheiden:

 1. Ik wil mijn lichaam extra beschermen tegen ziekten. Ik neem het preventief. (Aldus 48% van de mannen.)
 2. Ik heb het nodig, ik denk dat ik via mijn voeding te weinig van deze vitamine/dit mineraal binnenkrijg. (Aldus 40,3% van de mannen.)
 3. Omdat het geadviseerd wordt voor mensen van mijn leeftijd. (Aldus 17,8% van de mannen.)
 4. Op advies van mijn huisarts/specialist. (15,5% gaf dit aan.)
 5. Ik heb een ziekte en/of aandoening waar dit/deze supplement(en) tegen helpen. (14,0% heeft dit als antwoord gegeven.)
 6. Op advies van een familielid/vriend/kennis/collega. (11,6% van de mannen.)

Daarbij was het mogelijk om meerdere antwoorden aan te vinken. Vandaar dat de optelsom van alle percentages boven de 100% uitkomt. Nu je hebt kunnen lezen wat de voornaamste redenen zijn waarom mannen voedingssupplementen gebruiken, gaan wij in het laatste deel van dit artikel in op het belang van gezonde voeding naast suppletie.

De beste mannen supplementen vervangen niet gezonde voeding

Gezonde voeding etenOverweeg jij als man zijnde één of meerdere van de beste supplementen voor mannen te gebruiken? Dan is het goed om te weten dat deze voedingssupplementen niet een gevarieerd dieet vervangen.

Kies er idealiter voor om jouw voedingsstofinname te verhogen door middel van het eten van natuurlijke voedingsmiddelen.

Zo kun je vette vis eten om extra vitamine D en omega 3 binnen te krijgen. Ook donkergroene bladgroenten, fruit en peulvruchten eten draagt bij aan het binnenkrijgen van extra micronutriënten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen.

Desalniettemin kunnen de meest gebruikte supplementen door mannen leiden tot het tegengaan van voedingsstoftekorten. Gebruik ze echter alleen ter aanvulling op een gezond dieet. Ook voor mannen supplementen geldt: Ze zouden gezien moeten worden als een hulpmiddel.

Wil je meer interessante informatie over supplementen lezen? Bekijk dan ook eens ons artikel met de 4 beste supplementen voor vrouwen in 2021