Hoe ontstaat een slechte doorbloeding?

supplementen voor betere doorbloeding hoge bloeddruk

Je bloedsomloop is verantwoordelijk voor het sturen van bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar alle delen van je lichaam. Van je tenen tot aan je hersenen. Wanneer er één of meerdere gedeelten zijn in je lichaam waar je bloedsomloop minder makkelijk rond gaat, kan je te maken krijgen met een slechte doorbloeding. In de meeste gevallen voel je dit in je handen, voeten, armen of benen.

Een slechte bloedsomloop is op zichzelf geen ziekte of aandoening, maar staat vaak in verband met onderliggende gezondheidsproblemen. Er zijn namelijk meerdere aandoeningen die kunnen leiden tot een slechte doorbloeding, zoals obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en bloedpropjes.

Je kan een slechte doorbloeding herkennen aan de volgende symptomen:

  • Een tintelend gevoel in je ledematen
  • Verlies van gevoel in je ledematen
  • Pijn in de ledematen
  • Spierpijn of kramp
Je hart en bloedvaten zijn de levenslijn van je lichaam. Samen zorgen ze ervoor dat al je cellen voorzien worden...
€19,95 eenmalig

Op voorraad

Supplementen voor betere doorbloeding

supplementen voor goede bloedsomloop

Wanneer je bloedsomloop niet volledig een ronde door je lichaam kan doen, is dit erg vervelend. Daarnaast kan het je gezondheid flink beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om snel een oplossing te vinden, zoals supplementen voor betere doorbloeding. Samen met je huisarts kan je kijken naar mogelijke oorzaken en welke supplementen het beste bij je passen.

1. IJzer

IJzer is wellicht het meest belangrijke mineraal voor je bloedsomloop. Dit mineraal zorgt er namelijk voor dat je meer zuurstof meeneemt in je bloed, waardoor al je spieren en organen voldoende zuurstof krijgen om goed te functioneren. Je kan ijzer vinden in groene bladgroenten, rood vlees en supplementen.

2. Supplementen voor betere doorbloeding: Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant dat helpt om je lichaam te beschermen tegen schade van vrije radicalen. Het helpt je bloedsomloop door de wanden van je bloedvaten te versterken en zo de bloedsomloop soepeler te laten verlopen.

3. De B-vitaminen

Verschillende B-vitaminen helpen je lichaam om rode bloedcellen aan te maken. Deze bloedcellen zijn essentieel omdat zij zuurstof en belangrijke voedingsstoffen door je lichaam verspreiden. Met te weinig rode bloedcellen, neemt de effectiviteit van je bloedsomloop af en kan je te maken krijgen met een slechte doorbloeding.

4. Vitamine D

Vitamine D helpt niet alleen om je botten te versterken, maar speelt ook een grote rol bij supplementen voor betere doorbloeding. Het verlaagt namelijk de bloeddruk en ontspant de bloedvaten, waardoor je bloed makkelijker door je lichaam kan stromen zonder negatief effect op je hart.

Andere manieren dan supplementen voor betere doorbloeding

Naast supplementen zijn er ook nog andere manieren waarop je je doorbloeding kan verbeteren. Deze manieren hebben meer te maken met je levenswijze, dan de dingen die je eet. In combinatie met supplementen kan je je bloedsomloop op een natuurlijke manier verbeteren!

  • Beweeg meer
  • Verminder stressfactoren om je heen
  • Neem een massage voor een betere doorbloeding
  • Drink meer water
  • Stop met roken