Slapen & Nachtrust

Wat is een goede nachtrust en hoe kan ik die het beste bereiken? Deze vraag stellen veel mensen zichzelf weleens. Dat is geheel logisch! Goed slapen is namelijk van cruciaal belang om jezelf overdag energiek en fit te voelen. Toch lukt het lang niet iedereen om elke nacht voldoende te slapen. Slapeloosheid kan gelinkt worden aan verschillende factoren, zoals stress en mentale onrust, maar ook een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen kunnen daarbij een rol spelen.

Onderstaand zullen we jou in het kort meer vertellen over het belang van een goede nachtrust en welke actie je kunt ondernemen om binnenkort beter te slapen.

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

Goede nachtrust is belangrijk voor de gezondheidSlaap is goed voor bijna een derde van de menselijke levensduur. Goed slapen is niet alleen noodzakelijk voor ons dagelijks functioneren; het resulteert immers in tal van andere gezondheidsvoordelen. Slaap helpt ons metabolisme en gewicht onder controle te houden, bevordert een stabiel humeur, helpt hart- en vaatziekten te voorkomen, versterkt ons immuunsysteem en helpt ons met het lange- en kortetermijngeheugen. Steven naar beter slapen is dus iets wat een hoge prioriteit in ons dagelijks leven zou moeten zijn.

Een goede nachtrust is alsmede essentieel voor het functioneren van de hersenen. Slaap is een periode waarin de hersenen bezig zijn met een aantal activiteiten die nodig zijn om fysiek en mentaal gezond en scherp te kunnen blijven. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het verwerken van indrukken. Maar een verbeterde slaap kent nog meer gezondheidsvoordelen. Zo is slaap van vitaal belang voor de verbindingen in de hersenen en helpt het bij het verwijderen van afvalstoffen uit de hersencellen.

Beter slapen dankzij nachtrust supplementen gebruiken

Zoals boven is beschreven, hebben tal van mensen moeite met slapen. Ben jij één van hen die last van slapeloosheid heeft? Geen paniek! Er zijn gelukkig tal van manieren om beter slapen te bewerkstelligen. Eén van die manieren is het gebruiken van natuurlijke nachtrust supplementen. De juiste voedingssupplementen ter bevordering van een goede nachtrust kunnen bijdragen aan een vitaler en gezonder leven. Tevens is het een relatief eenvoudige en snelle manier om ’s nachts te kunnen slapen als een roos.

Hieronder lees je meer over drie nachtrust supplementen die goed slapen in de hand kunnen werken.

1. Melatonine voor een goede nachtrust

Wanneer je aan supplementen voor nachtrust denkt, komt wellicht melatonine als eerste in je op. En dat is niet vreemd! Melatonine wordt namelijk als het “slaaphormoon” gezien en veel mensen hebben baat bij de suppletie ervan om beter te kunnen slapen. Het nemen van een melatoninesupplement kan jouw slaap-waakritme in positieve zin beïnvloeden. Wanneer je een voedingssupplement met melatonine vlak voor het slapengaan inneemt, is de kans groot dat je gedurende de nacht goed zult slapen.

2. Magnesium helpt bij jouw slaap verbeteren

Wist je dat slapeloosheid een veelvoorkomend symptoom van een magnesiumtekort is? Mensen met een laag magnesiumgehalte ervaren vaak een onrustige slaap en worden ‘s nachts regelmatig wakker. Het zorgen voor een gezond magnesiumgehalte leidt vaak tot een diepere, meer gezonde slaap. Het mineraal magnesium speelt een rol bij het ondersteunen van een goede nachtrust door een gezond GABA-niveau te handhaven. Dit is een type neurotransmitter die beter slapen bevordert en angst vermindert. Onderzoek wijst uit dat suppletie van magnesium de slaapkwaliteit kan verbeteren – vooral bij diegenen met een slechte nachtrust wegens een magnesiumtekort.

3. Valeriaan en lekker slapen gaan hand in hand

Valeriaan – afkomstig uit de valeriaanwortel – wordt door veel mensen ingezet ter bestrijding van slaapproblemen. Valeriaan bevat namelijk een stof die bekend staat als “valereninezuur”, waarvan wordt aangenomen dat het de GABA-receptoren in de hersenen beïnvloedt. Er wordt, zoals eerder beschreven, aangenomen dat één van de doelen van GABA het beheersen van angst is. Hierdoor kan valeriaan een licht kalmerend effect hebben, wat ideaal is als het verkrijgen van een goede nachtrust één van je prioriteiten is.

Goed slapen kun je ook bereiken met deze tips

Naast het gebruikmaken van nachtrust supplementen tegen slapeloosheid, zijn er nog een aantal andere tips omtrent beter slapen die we je kunnen meegeven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een gezond en gevarieerd dieet te hanteren, bestaande uit onbewerkte voedingsmiddelen. Gezonde voeding zou immers als de basis moeten dienen voor een gezonder en vitaler leven. Supplementen voor een goede nachtrust dienen dus puur ter aanvulling op een natuurlijk en voedzaam dieet gebruikt te worden. Het beste is om een voedingsdeskundige of een diëtist te raadplegen, alvorens je jouw dieet op eigen houtje radicaal gaat veranderen.

Daarnaast is het raadzaam om iedere dag voldoende te bewegen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere dag te gaan hardlopen of te gaan fietsen. Maar ook kan elke dag een stuk wandelen al leiden tot goed slapen gedurende de nacht. Beweging draagt immers bij aan het verbeteren van jouw slaapcyclus. Aangeraden wordt om iedere dag minimaal een half uur lichamelijk actief te zijn, zodat jouw nachtrust verbetert.

Voordat je supplementen voor nachtrust gaat kopen

Natuurlijke nachtrust supplementen kopenIn Nederland pretenderen tal van supplementenfabrikanten dat zij goede nachtrust pillen verkopen. Dit kan zeker waar zijn, maar wees altijd op je hoede. Het beste is om eerst een medisch specialist (zoals jouw huisarts) te raadplegen, voordat je voedingssupplementen voor nachtrust gaat toevoegen aan jouw dieet. Zij kunnen namelijk achterhalen of er geen mogelijke onderliggende gezondheidsproblemen meespelen die in slapeloosheid resulteren. Met andere woorden, beter slapen middels het gebruik van supplementen zou op een veilige én verantwoorde manier moeten plaatsvinden.

Heb je voedingssupplementen voor goed slapen gekocht of sta je op het punt om dit te doen? Lees dan altijd goed de bijsluiter en doe onderzoek op het internet naar de verschillende soorten supplementen en fabrikanten. Het liefst bezoek je een onafhankelijke website waarop informatie aangeboden wordt met betrekking tot kwalitatief hoogwaardige supplementen kopen. Door veilige voedingssupplementen te gebruiken ter bevordering van een goede slaap, is de kans groot dat jij binnenkort zult slapen als een roos.

Categorie Slapen & Nachtrust Supplementen.nl

Op www.supplementen.nl vind je de categorie “slapen & nachtrust”. Hierin zullen wij artikelen plaatsen met tips over het verkrijgen van een goede nachtrust en een betere slaap. Veelal zullen de artikelen gaan over verschillende soorten slaapsupplementen die je kunt gebruiken. Ook worden er verschillende kruiden beschreven die je kunt gebruiken en die naar alle waarschijnlijkheid zullen bijdragen aan een goed slapen. Dankzij onze onafhankelijke en eerlijke informatie hopen wij dat je binnen de kortste keren slapeloosheid kunt tegengaan. We streven ernaar dat onze informatie hand in hand gaat met beter slapen.