Whey proteïne poeder

Supplementen summer proof lichaam

Het is geen geheim dat proteïne de beste vriend van sportfanaten is. Maar proteïne doet meer dan alleen helpen met het opbouwen van spieren.

Een studie, uitgevoerd door “The Journal of the American College of Nutrition”, heeft uitgewezen dat mensen ongeveer 4,5 kilogram afvallen wanneer zij proteïne toevoegen aan hun dieet. Dit kan natuurlijk bereikt worden door middel van het innemen van een proteïne poeder als supplement.

Het werkt op een paar manieren: “Whey onderdrukt je eetlust en helpt je daarom minder te eten, maar het is ook één van de beste hulpmiddelen bij het opbouwen van spieren”, zegt Franci Cohen, gecertificeerd voedingsdeskundige, oefenfysioloog en oprichter van Fuel Fitness in Brooklyn.

“Spier heeft een hoger metabolisme dan vet, dus elk kilo vet dat je door spieren vervangt, verhoogt op zijn beurt jouw metabolisme en vet verbrandende vaardigheden”, legt ze uit. Daarom mag deze voedingsstof volgens ons niet ontbreken aan deze lijst van sport supplementen voor een summer proof lichaam!

Vitamine D voor een summer proof lichaam

Deze “zonneschijn-vitamine” doet meer dan alleen depressie tegengaan – Italiaans onderzoek heeft uitgewezen dat een vitamine D-tekort wordt geassocieerd met een hoger risico op obesitas. Daardoor is suppletie van vitamine D voor sommigen nodig voor de juiste werking van de receptoren in het lichaam – zo ook de receptoren in het lichaam die vertellen of er vet verband of opgeslagen moet worden.

Vitamine D toevoegen als voedingssupplement aan je dieet kan ervoor zorgen dat je dus meer gewicht kwijtraakt. Daarom mag deze vitamine niet ontbreken in deze lijst van supplementen voor een summer proof lichaam!

Groene thee-extract

Groene thee-extract kan op verschillende manieren een bijdrage leveren aan het verliezen van gewicht. Groene thee-extract kan de vetoxidatie verhogen en zelfs bruin vetweefsel activeren. Bruin vetweefsel bevat speciale vetcellen die je metabolisme kunnen versnellen. Dit is goed nieuws voor iedereen die lichaamsvet wil verliezen en streeft naar een summer proof lichaam!

De sleutel zit in de zogeheten “fytochemicaliën” van de plant – met name “epigallocatechin gallate” (ECGC). Een studie in “The European Journal of Clinical Nutrition” heeft aangetoond dat, bij een lage doses, je vetoxidatie met 33 procent kan toenemen. Zij adviseren daarnaast om op zoek te gaan naar een supplement met 50% EGCG en 90% polyfenolen voor de beste verbranding.

Een summer proof lichaam met glutamine

Summer proof lichaam supplementen

Glutamine is het meest voorkomende aminozuur dat van nature door je lichaam wordt geproduceerd. Glutamine wordt in grote hoeveelheden in je spieren aangetroffen. Hierdoor heeft glutamine een spierherstellende functie. Daarnaast zorgt glutamine voor gezonde darmen en draagt het bij aan het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel.

Glutamine innemen als supplement heeft echter nog een andere mooie eigenschap! Een studie, uitgevoerd door “The Journal of the American College of Nutrition”, heeft aangetoond dat mensen – zonder dat zij drastisch hun dieet veranderden – gewicht verliezen dankzij het nemen van glutaminesupplementen gedurende een periode van vier weken.

Waarschijnlijk is dit te danken aan het metabolisme dat middels glutamine bevorderd en gestimuleerd wordt. Kortom, suppletie van glutamine kan bijdragen aan het verkrijgen van een summer proof lichaam.