Waarom moet je supplementen vergelijken?

supplementen vergelijken waar op letten

Je zou misschien denken dat alle supplementen hetzelfde zijn, maar dat is niet helemaal waar. Vrijwel alle supplementen bevatten namelijk toevoegingen waardoor je ze in een pilvorm, capsule of als drankje binnenkrijgt. Daarnaast hebben je leeftijd, geslacht, het merk en je lichamelijke behoeften ook te maken met het uiteindelijke product waar je voor kiest.

Ook kan het zijn dat je medicatie hebt waardoor je meer of minder van een bepaalde voedingsstof nodig hebt. Daarom kan je niet zomaar elk supplement kiezen dat je tegenkomt, maar is het belangrijk om je in te lezen over het product en het merk.

Daily Women Formula is ontwikkeld voor de actieve vrouw. De vrouw die bewust en gezond leven belangrijk vindt - juist wanneer het leven veel van haar vraagt. Onze doordachte formule van hoogwaardige nutriënten ondersteunen je bij iedere levensstijl, ieder moment van je cyclus en iedere leeftijd.
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.96
5/5

35.000+ tevreden klanten

Supplementen vergelijken tips

supplementen goed getest voor verkoop

Omdat het soms lastig is om door de bomen het bos te zien, hebben we een aantal tips voor je opgeschreven die je zullen helpen bij het vergelijken van de supplementen. Of je nu in een winkel staat of de supplementen online wil kopen, deze tips komen je goed van pas. Daarnaast geven ze je ook meer inzicht over het type product dat je aanschaft.

1. Let op de aanwezige stoffen

Wanneer je een vitamine C supplement koopt, neem je geen pure vitamine C in. De pilletjes bevatten nog één of meerdere vulstoffen die het mogelijk maken om het supplement in deze pilvorm te krijgen. Omdat sommige mensen gevoelig zijn voor vulstoffen als lactose, is het belangrijk om goed naar het label te kijken om te zien welke vulstoffen er worden gebruikt bij het maken van dit supplement.

2. Kijk naar wat jij nodig hebt

Een kind heeft andere behoeften dan een volwassene. Daarom zijn niet alle supplementen en vitamines geschikt voor elk persoon. Kijk goed naar de behoeften van je lichaam en welke supplementen daar bij passen. Zwangere mensen hebben bijvoorbeeld veel meer foliumzuur nodig dan een man van eind 70. Er bestaan merken die speciale combi-pakketten hebben gebaseerd op leeftijd, geslacht en of je zwanger bent. Deze hebben vaak hogere concentraties van de stoffen die die groep veel nodig heeft.

3. Houd rekening met de kwaliteit

Supplementen worden, in tegenstelling tot medicijnen, niet zo streng getest. Natuurlijk moeten ze wel aan een aantal eisen voldoen voordat ze verkocht mogen worden, maar toch kan er nog wel eens door de controle slippen. Ga daarom altijd op zoek naar merken van een hoge kwaliteit die goedkeuring hebben van de NVWA (bij Nederlandse producten) of een andere kwaliteitscontrole.

4. Vermijd Multi-Level Marketing bedrijven

Hoe aantrekkelijk het ook kan zijn om zowel supplementen te nemen als door te verkopen om wat bij te verdienen, MLM’s kunnen erg schadelijk zijn voor zowel je gezondheid als je portemonnee. Veel producten van deze bedrijven zijn niet goedgekeurd of bevatten twijfelachtige ingrediënten. Daarnaast zijn ze vaak ook een stuk duurder dan andere supplementen.

5. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen

Als je al medicatie slikt vanwege een ziekte of aandoening, is het verstandig om aan je huisarts te vragen of het toegestaan is om supplementen te slikken. Sommige supplementen bevatten namelijk stoffen die de werking van je medicatie kunnen beïnvloeden of nare bijwerkingen geven. Ook kunnen sommige supplementen effect hebben op alcoholgebruik.

6. Supplementen vergelijken: Let op dierlijke producten en testen

Als je een vegetariër of veganist bent, wil je natuurlijk geen supplementen die dierlijke producten bevatten. Gelukkig bestaan er best veel plantaardige supplementen, maar ook hierbij is het belangrijk om te weten of deze producten niet zijn getest op dieren. Dit kan je vaak onderzoeken door op het merk te zoeken online. Sommige merken hebben ook een vegan-label. Dit krijgen zij alleen wanneer ze helemaal plantaardig zijn, dus dan weet je zeker dat het product geschikt is voor een plantaardig dieet of levensstijl.

Heb ik supplementen nodig?

Wanneer je een gevarieerd en gebalanceerd dieet hebt, hoef je in principe geen gebruik te maken van supplementen. Toch zijn er mensen die vatbaar zijn voor een vitaminetekort of die door ziekte extra behoefte hebben aan een bepaalde stof. In dat geval kunnen supplementen goed van pas komen doordat zij je lichaam net een boost geven met de juiste stof.

Let op dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet. Ook wanneer je supplementen slikt is het nog steeds belangrijk om gezond te eten en om voldoende vetten, eiwitten en koolhydraten binnen te krijgen.