Wat is candida?

candida supplementen effectief voorkomen en genezen
Wat is candida nu precies?

Candida is een van de meest voorkomende schimmels in ons lichaam en het omvat wel 150 verschillende soorten. Je kan deze schimmel voornamelijk op plekken met slijmvliezen vinden, zoals je mond, neus, rectum, vagina en onder je nagels. Veel candida soorten zijn niet schadelijk en helpen je lichaam juist om gezond te blijven. Er zijn echter een aantal soorten die voor vervelende infecties zorgen. Dit noemen we een schimmelinfectie.

Hoewel een schimmelinfectie vaak niet heel schadelijk is, kan het wel erg irriteren. Het is daarom belangrijk om er zo snel mogelijk van af te raken. Symptomen van een infectie zijn onder andere:

Wanneer je last hebt van een infectie, is het verstandig deze zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan door middel van candida supplementen of andere medicatie.

Je spijsvertering is een complex samenspel waar je maag, darmen en lever de hoofdrollen in vervullen. Geholpen door goede enzymen en bacteriën zijn deze organen in staat de voeding die je tot je neemt om te zetten naar bruikbare nutriënten, en uiteindelijk energie vrij te maken voor je lichaam. F...
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

Welke candida supplementen zijn effectief?

In veel gevallen, wanneer je een candida infectie hebt, krijg je hier supplementen of een zalfje voor. Beiden zijn effectieve oplossingen, maar niet alle supplementen zijn even effectief. We kijken hier naar 3 verschillende supplementen die helpen om candida te verhelpen of om het tegen te gaan. Ook kijken we naar de reden waarom probiotica zo effectief is.

1. Probiotica

Probiotica wordt als één van de meest bekende oplossingen van een candida infectie genoemd. Dit komt omdat probiotica allemaal verschillende bacteriën zijn die je lichaam beschermen tegen verkeerde stoffen. Hoewel candida soorten over het algemeen onschadelijk zijn, kan een teveel tot infecties leiden. Probiotica verhelpt dit probleem door het teveel aan candida bacteriën te vernietigen. Ook helpen probiotica om de groei van candida bacteriën te verminderen, waardoor de kans op infecties kleiner is.

2. Candida supplementen: knoflook

Knoflook bevat allicine, een stofje dat effectief is in het bestrijden van gisten en bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van knoflook, of het nemen van knoflook supplementen effectief kan zijn tegen candida. Dit komt omdat het de mogelijkheid om aan je speeksel cellen te koppelen wegneemt. Toch is er meer onderzoek nodig om de precieze effecten te weten te komen, maar de huidige bevindingen zijn veelbelovend.

3. Kurkuma

Kurkuma bevat het stofje curcumine. Dit bevat veel antioxidanten en is effectief in de bestrijding van schimmels en bacteriële infecties. Zo vertraagt het de groei van de candida schimmels en voorkomt het dat ze zich koppelen aan de cellen van je speeksel. Er is zelfs een mogelijkheid dat curcumine effectiever is dan een antischimmelmiddel, maar de bevindingen hiervan zijn nog niet vastgesteld.

Welke opties zijn er nog meer naast candida supplementen?

essentiële olie helpt voorkomen
Goede candida supplementen gebruiken

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, en is het fijn om een aantal mogelijkheden te hebben om de kans op een candida infectie te verkleinen. Gelukkig zijn er een aantal methoden waarop je dat kan doen. Deze hebben zowel te maken met de dingen die je eet, als andere leefwijzen.

1. Het candida dieet

Wanneer je vatbaar bent voor een candida infectie, kan het helpen om het candida dieet te volgen. Bij dit dieet vermijd je bepaalde voedselgroepen die de kans op een candida infectie verhogen. Ook eet je hierbij veel producten die probiotische bacteriën bevatten.

2. Minder suikers eten

Als je niet het candida dieet wil volgen, kan het ook al helpen om minder suikers te eten. Suikers zijn namelijk een goede omgeving voor de candida schimmel om in de groeien, het is tenslotte een soort gist. Door minder suikers te eten, geef je de schimmel minder kans om te groeien.

3. Meer kokosolie gebruiken

Kokosolie bevat laurinezuur. Dit stofje is erg effectief bij het tegengaan van schimmelgroei en helpt dus ook bij het voorkomen van een candida infectie. Omdat kokosolie een olie is, valt het niet onder de candida supplementen, maar je kan het wel gebruiken tijdens het koken en bakken.

4. Essentiële oliën

Bepaalde oliën, zoals muntolie of kruidnagelolie, hebben antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Wanneer je deze oliën combineert met een huidveilige olie, zoals kokosolie of olijfolie, kan het smeren van de essentiële olie helpen om de groei van candida op je lichaam tegen te gaan. Neem een essentiële olie echter nooit oraal in, dit kan schadelijk zijn. Ook is het belangrijk om de olie altijd te mengen met een veilige olie. Een essentiële olie puur aanbrengen, kan tot schade aan de huid leiden.