Wat is een MSM voedingssupplement?

msm voedingssupplement voordelen

MSM heet officieel Methylsulfonylmethaan. Het is een zwavelachtige substantie die je ook in plantaardige en dierlijke producten kan vinden. Tegenwoordig is het erg populair als voedingssupplement omdat het zou kunnen helpen bij het verlichten van pijn en het behandelen van klachten van artrose. Ook zou het kunnen helpen bij mensen met allergieën of mensen die veel snurken.

Het wordt dus vaak ingezet voor verschillende doeleinden. Juist daarom is het ook belangrijk om te weten wat het nu precies doet en welke gezondheidsclaims niet helemaal kloppen. We gaan daarom nu kijken naar alle bewezen werkingen van dit voedingssupplement. Neem dit voedingssupplement altijd in overleg met je huisarts. Zij weten welke effecten het op je gezondheid heeft en hoe het supplement werkt in combinatie met je huidige medicatie.

Wat doet een MSM voedingssupplement?

helpt tegen gewrichtspijn

MSM voedingssupplementen zijn multifunctioneel en kan je daarom voor verschillende doeleinden gebruiken. Er bestaan natuurlijke voedingssupplementen met MSM, maar je kan ook synthetische supplementen gebruiken. Beiden hebben hetzelfde effect en zijn even gezond voor je als de ander.

1. Het vermindert gewrichtspijn

Eén van de meest populaire doeleinden van MSM is om gewrichtspijn te verlichten. Het stofje vermindert namelijk ontstekingen en gaat de afbraak van kraakbeen tegen. Het wordt hierdoor makkelijker om je gewrichten te bewegen zonder pijn en met soepele bewegingen.

2. MSM voedingssupplement helpt bij spierpijn

Na een zware sportdag zal je veel spierpijn hebben. Dit komt doordat je lichaam allemaal oxidatieve schade van je spieren moet repareren. MSM helpt om de ontstekingen te verminderen en functioneert daarbij ook deels als antioxidant, een stofje dat actief de oxidatieve schade tegengaat.

3. Het vermindert allergie klachten

Je bent vast wel bekend met de effecten die allergieën op je lichaam kunnen hebben: een verstopte neus of juist een loopneus, jeuk aan je neus, keel en huid, moeite met ademhalen, etc. MSM kan helpen bij het verminderen van je allergieklachten door de stoffen die deze reacties veroorzaken tegen te houden. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van MSM de symptomen van verschillende allergische reacties flink verminderde.

4. Het boost je immuunsysteem

MSM helpt je lichaam door je immuunsysteem te versterken. De stof gaat ontstekingen tegen en maakt extra glutathion aan, een super antioxidant voor je lichaam. Je lichaam hoeft hierdoor minder hard te werken, zodat je goed gezond blijft.

5. Het kan klachten van artrose verlichten

Veelvoorkomende symptomen van artrose zijn stijve knieën, beperkte bewegingen en pijn tijdens het bewegen van je gewrichten (met name je knieën). MSM op zichzelf helpt om deze klachten te verlichten. Daarnaast kan het ook de werking van andere medicatie en supplementen versterken, waardoor je al snel minder last hebt van je artrose klachten.