Visolie voedingssupplementen voor de huid

Supplementen voor een stralende huid

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van visolie als remedie voor een aantal kwalen zoals atopisch eczeem en andere huidproblemen. En hoewel het idee om elke dag een goede hoeveelheid visolie te drinken niet zo aantrekkelijk klinkt, liegen de gezondheidsvoordelen niet. Visolie bevat namelijk omega-3-vetzuren, zoals EPA en DHA. Tijd om iedere dag een shotje visolie te nemen? Jouw huid én wij vinden dat een goed plan.

Deze vetzuren, zoals in supplementen met omega 3, helpen bij de collageenproductie (een “eiwit krachtpatser” die de lijnen en de rimpels gladmaakt en de elasticiteit van je huid verbetert), reguleren de vochtproductie van je huid en bestrijden de symptomen van rosacea en eczeem. Wanneer je dagelijks visolie supplementen gebruikt, wordt de algehele uitstraling en structuur van je huid verbeterd. Dit maakt visolie dé geschikte kandidaat om te vermelden in deze lijst van supplementen voor een stralende huid.

Kanttekening: We maakten een grapje over het nemen van een shot visolie. Dit supplement is ook verkrijgbaar in pil- en capsulevorm. Gelukkig maar!

Zink supplementen voor een stralende huid

Supplementen stralende huid

Onderzoek toont aan dat mensen die gevoelig zijn voor acne en frequente puistjes een lager zinkgehalte hebben dan mensen met een zuivere huid.

Bovendien is uit onderzoek gebleken dat zink net zo effectief is in het doden van acne-veroorzakende bacteriën als voorgeschreven medicijnen.

Alsof dat niet genoeg is, is zink een krachtige antioxidant die de ontstekingsreactie van je huid vermindert. Redenen genoeg om het gebruik van een zink voedingssupplement te overwegen.

Deze lijst van supplementen voor een stralende huid zou dus niet compleet zijn zonder dit mineraal. Maar pas op! Een te hoge doses zink kan maag- en spijsverteringsgevoeligheid veroorzaken. Houd je daarom altijd aan de voorgeschreven dosering, zoals vermeld staat op de verpakking of in de bijsluiter.

Een mooie huid met vitamine A

Vitamine A is van nature te vinden in allerlei soorten voedingsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan wortels en pompoenen. Een mooie aanvulling op je dagelijkse inname van vitamine A kan bereikt worden door het aanvullen van je dieet met een vitamine A supplement.

En dat zal wonderen doen voor de natuurlijke uitstraling van je huid! Net als retinoïden beschermt en ondersteunt vitamine A huidweefsel en vermindert het tegelijkertijd de productie van talg (natuurlijke huidoliën). Gevoelig voor een vette huid? Vitamine A wordt je nieuwe beste vriend. Kortom, voedingssupplementen met vitamine A zijn één van de beste supplementen voor een stralende huid.

Supplementen voor een stralende huid met vitamine C

De weerstandverhogende eigenschappen van vitamine C zijn niet alleen geweldig om verkoudheid te bestrijden, maar ze doen ook wonderen voor je huid! Deze vitamine:

  1. Verhoogt de collageenproductie
  2. Ondersteunt sterke cellen
  3. Bestrijdt een doffe huid (jackpot!)
  4. Vecht tegen vrije radicalen

Zonder vitamine C verliest je huid zijn elasticiteit en natuurlijke glans. En omdat je lichaam deze wondervitamine niet op een natuurlijke wijze produceert, is het absoluut van belang om vitamine C als voedingssupplement aan je dagelijkse voedingsinname toe te voegen. Kortom, deze vitamine is één van de belangrijkste supplementen voor een stralende huid en een goede huidverzorging.

Laat jouw huid stralen met vitamine E

Ook kun je jouw huid laten stralen met vitamine E, aangezien deze in vetoplosbare vitamine UV-schade aan jouw huid tegengaat en vrije radicalen bestrijdt. Daarnaast neemt de vitamine E spiegel af naarmate we ouder worden, wat ertoe leidt dat je huid minder goed beschermd wordt.

Supplementen met vitamine E kunnen er gelukkig voor zorgen dat het vitamine E niveau in jouw lichaam op peil blijft, met als gevolg een mooier uitziende huid die beter beschermd is. Ook vind je deze vitamine in tal van voedingsmiddelen, zoals zaden en noten, broccoli en zeeoor.

Door kleine wijzigingen in jouw dieet aan te brengen, kun je er dus voor zorgen dat je meer van deze vitamine binnenkrijgt. Niet verkeerd, omdat gebleken is dat vitamine E een ware krachtpatser is wanneer het aankomt op het verbeteren van jouw huid!