Hoe helpt dit omega vetzuur bij fysieke prestaties?

Omega 3 hulp fysieke prestaties

Omega 3 helpt bijvoorbeeld het triglyceride- en cholesterolgehalte te verlagen en verbetert daarnaast zowel de mentale als de fysieke gesteldheid van de mens.

Het gebruik van dit type vetzuur is een belangrijk aspect van onze dagelijkse voedingsinname. Maar zeker wanneer je sport is dit vetzuur van groot belang – het is namelijk een erg effectief vetzuur om je fysieke prestaties te verbeteren.

In dit artikel omschrijven wij de vijf voordelen van het innemen van omega 3 supplementen voor sporters.

5 voordelen omega 3 zuren voor sporters

Fysieke prestaties omega 3

De voeding voor zowel sporters, evenals de rest van de bevolking, moet gevarieerd en evenwichtig zijn. Maar in het geval van sporters is de behoefte aan energie en extra voedingsstoffen groter dan die van een ander persoon die geen sport beoefent.

Wetende dat sport een gunstige activiteit voor de gezondheid is, moeten we ook in gedachten houden dat de fysieke inspanningen veel van ons lichaam vergen. Een onjuiste voedingsinname vergroot de kans op blessures. Omega 3 innemen biedt echter de volgende voordelen voor sporters:

1. Ontstekingsremmend effect

Verbetert en voorkomt problemen die we kunnen linken aan onze gewrichten en gewrichtsbanden.

2. Omega 3 versterkt ons immuunsysteem

Deze eigenschap (versterken immuunsysteem), samen met het ontstekingsremmende effect, wordt geassocieerd met hogere sportprestaties en een vermindering van vermoeidheid.

3. Verbetert de efficiëntie van het centrale zenuwstelsel

Het regelmatig consumeren van omega 3 verbetert zowel de reactietijd die we hebben, evenals ons humeur. Het vermindert ook de angst die geassocieerd kan worden met sportevenementen.

4. Vermindert de viscositeit van het bloed

Dit voordeel leidt tot een verbetering van de toevoer van zuurstof naar de spieren.

5. Krachttoename

Dit type vetzuren beschikt over eigenschappen voor het verhogen van kracht en aerobe prestaties. (Aerobe zijn activiteiten met lage intensiteit, zoals bijvoorbeeld joggen).

Aanbevolen dosering omega 3

De aanbevolen hoeveelheid van omega 3-vetzuren voor een persoon die een sport beoefent, is twee tot vier gram per dag. Visolie supplementen met dit vetzuur kunnen jou helpen om aan die dosering te komen. Op die manier zullen jouw fysieke prestaties naar alle waarschijnlijkheid verbeteren.