Aan welke criteria voldoet een goede vitamine store?

vitamine store goede klantenservice

Een website is niet alleen een layout en wat producten, maar veel meer dan dat. Het gaat namelijk ook om de informatie, hoe de eigenaar/medewerkers omgaan met klanten en op welke manier de producten worden aangeraden. Daarnaast moeten de producten natuurlijk veilig voor gebruik zijn. Daarom hebben we een lijstje opgesteld met de criteria waaraan een goede vitamine store moet voldoen.

1. Goedgekeurde producten

Allereerst is het belangrijk dat alle producten die op de website verkocht worden ook daadwerkelijk zijn toegestaan door de NVWA. Ze moeten namelijk voldoen aan een aantal richtlijnen en moeten volledig goedgekeurd zijn voordat ze de winkel in mogen. Is dit niet zo? Dan kan het bedrijf een flinke boete krijgen.

2. Toegestane claims van producten

Bij niet-medische producten, mag de verkoper niet zomaar gezondheidsclaims maken. Zeggen dat vitamine C helpt bij kanker is daarom een foutieve claim. Wel zijn er een aantal toegestane claims die een bedrijf mag maken. Dit is gebaseerd op de lijst met toegestane claims van de Europese Unie. Een gezondheidsclaim moet namelijk goed onderbouwd zijn met voldoende bewijs, zoals vitamine B8 die bijdraagt aan een normaal metabolisme. Als een vitamine store alleen toegestane claims gebruikt, is de kans groot dat deze winkel betrouwbaar is.

3. Ingrediëntenlijst

Naast dat er alleen goedgekeurde claims worden neergezet, is het ook belangrijk dat er een ingrediëntenlijst per product benoemd wordt. Zo weet de consument direct welke stoffen er allemaal aanwezig zijn in de supplementen en of deze veilig zijn voor de consument. Sommige supplementen bevatten namelijk lactose, terwijl anderen een plantaardige huls hebben. Daarnaast is het fijn om te weten hoeveel van de werkzame stof aanwezig is per pil/capsule.

4. Waarschuwing

Hoe goed een bepaalde vitamine ook voor je is, er zijn altijd mogelijkheden dat het niet zo goed werkt of juist bijwerkingen geeft. Daarom is het van belang dat elk product een waarschuwing heeft. Zo weten mensen of het veilig is voor hen om te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld bloedverdunners slikt, is het onverstandig om ook een supplement te nemen die je bloed verdund.

5. Gebruiksaanwijzing

Een gebruiksaanwijzing is ook een echte must-have. Dit laat namelijk zien hoe, wanneer en hoe vaak je een bepaald product moet gebruiken. Een gebruiksaanwijzing wordt vaak samen gedaan met een waarschuwing, zodat je niet teveel van de supplementen slikt.

6. Vitamine store reviews

vitamines bestellen online

Een website zonder reviews kan erg onbetrouwbaar zijn. Je weet namelijk niet of de klanten daadwerkelijk de producten krijgen en hoe goed deze producten werken. Als een website wel reviews laat zien, en deze ook per product aanbiedt, geeft dit al veel meer zekerheid. Je kan dan ook filteren op de meest recente reviews, wat de negatieve reviews zeiden, en of de winkel zelf daar nog op heeft gereageerd.

7. Veelgestelde vragen

Naar reviews is het ook belangrijk dat veelgestelde vragen over supplementen worden beantwoord. Dit kan veel onzekerheid wegnemen en voorkomt dat de klantenservice overspoeld wordt met dezelfde vragen. Mocht je zelf ergens een vraag over hebben, dan kan je deze direct opzoeken en hoef je niet op antwoord te wachten.

8. Persoonlijke klantenservice

Een goede vitamine store heeft ook een persoonlijke klantenservice. Je kan hier terecht voor vragen over het product, maar ook wanneer je niet zeker weet welke supplementen bij je passen. Zij kunnen je hierbij ondersteunen door je de juiste informatie mee te geven zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

9. Duidelijk overzicht van de vitamine store

Ten slotte is het ook van groot belang dat de vitamine store een duidelijk overzicht heeft. Het is namelijk de bedoeling dat je gemakkelijk de producten kan vinden waar je naar op zoek bent en dat ze op een fijne volgorde in een lijst staan. Wanneer je door de bomen het bos niet meer kan zien, is de kans klein dat je een product koopt. Een overzichtelijke website met kloppende informatie en handige filter-functies is daarom een echte must-have voor een goede website.