Dikker haar met vitamines

vitamines voor dikker haar supplementen

We weten allemaal dat vitamines essentieel zijn voor een gezond lichaam en goed functionerende organen. Waarom zouden vitamines voor dikker haar dan niet bestaan?

Je haar bestaat namelijk uit verschillende eiwitten welke ook voorkomen in het bindweefsel van je huid en in je nagels. Wanneer je dus vitamines binnenkrijgt die dit bindweefsel aanmaken, weet je dat ze ook goed voor je haar zijn.

1. Vitamine A

Vitamine A staat erom bekend dat het huidcellen aanmaakt en bijdraagt aan de aanmaak van bindweefsel. Ook je haren worden flink beïnvloed door deze vitamine, omdat het ervoor zorgt dat ze goed gehydrateerd zijn en dat de haarwortel gezond blijft. Dan laat je haar minder snel los.

2. Vitamine B8

Vitamine B8 (biotine) is een van de meest belangrijke vitamines voor dikker haar. Het stimuleert namelijk de keratine productie, een eiwit dat je haar steviger maakt. Wanneer je dus meer keratine aanmaakt, kunnen je haren steviger en dikker groeien.

Daily Women Formula is ontwikkeld voor de actieve vrouw. De vrouw die bewust en gezond leven belangrijk vindt - ...
€19,95 eenmalig

Op voorraad

3. Vitamine C vitamines voor dikker haar

Vitamine C functioneert als antioxidant. Dit houdt in dat het je lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Hetzelfde doet deze vitamine voor je haar. Bovendien draagt vitamine C ook bij aan de collageenproductie van je lichaam, een stofje dat zowel je huid als haar verstevigt.

4. Vitamine D

Deze vitamine stimuleert de aanmaak van nieuwe haarzakjes, waardoor je haar sneller tot een volle bos groeit. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat een tekort aan vitamine D kan leiden tot haaruitval. Daarom is het extra belangrijk om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

5. Vitamine E

Hoewel vitamine E niet per sé veel invloed op het haar zelf heeft, draagt het wel bij aan gezonde en stevige haren. Deze vitamine bevat namelijk alpha-tocopherol, een stofje dat ervoor zorgt dat er meer bloed langs je haarzakjes stroomt en dat je hoofdhuid goed gehydrateerd blijft. Wanneer je hoofdhuid gezond is, kunnen je haren ook beter en steviger groeien.

Alternatieven voor vitamines voor dikker haar

haar beschadigen met hete lucht

Naast het gebruik van vitamines voor dikker haar, kan je ook nog andere methoden gebruiken om je haar stevig en gezond te houden. Deze kunnen op de korte- of lange termijn invloed hebben op de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Daarom zijn ze erg belangrijk rekening mee te houden wanneer je gezonder en dikker haar wil.

  • Gebruik geen hitte op je haar. Een stijltang, krultang of hete föhn beschadigen al snel je haar. Probeer ze daarom koud te föhnen en het stijlen te vermijden. Zo blijft je haar langer vol en gezond.
  • Gebruik minder producten/gebruik specialistische producten. Sommige haarproducten zijn vrij zwaar, waardoor ze je haar naar beneden wegen. Door de juiste producten te gebruiken, blijft je haar lichter en heb je sneller een vollere look.
  • Houd je hoofdhuid gezond. Je hoofdhuid is de basis van je haar. Wanneer deze gezond is, is de rest van je haar ook gezond. Op de lange termijn kan dit veel voordelen hebben.