Wanneer heb ik vitamines op recept nodig?

vitamine op recept tekort

Het is heel normaal om je soms een beetje ziek te voelen, of je zit gewoon niet lekker in je vel. In de winter neem je dan vaak wat extra vitamine C supplementen, of drink je wat meer sinaasappelsap. Als je slecht slaapt, helpt het soms om wat kruidenthee te drinken, of gebruik je magnesium pillen om je te kalmeren. Zelf gebruiken we vaak al ondersteuning, maar soms is het nodig om een vitamine op recept te krijgen. En dat kan om de volgende redenen:

1. Je komt een vitamine tekort

Stel, je bent al weken lusteloos, moe en hebt last een pijn onderin je rug. Dit kan een teken zijn van een vitamine D tekort. Wanneer je naar de huisarts gaat om je bloed te laten testen, krijg je te horen dat je inderdaad een vitamine D tekort hebt. Als oplossing, schrijft de huisarts je dan een vitamine op recept. Zo krijg je precies de goede dosis binnen.

2. Je slaapt slecht

Een vitamine op recept kan je ook krijgen als je last hebt van andere klachten, zoals een aanhoudende slechte nachtrust. Dit hoeft dan niet per sé een vitamine te zijn, maar kan ook melatonine zijn in een hoger dosis dan welke je bij de drogist kan krijgen.

3. Je neemt een bepaalde vitamine minder goed op

Soms neemt je lichaam één of meerdere stoffen minder goed op vanwege een bepaalde ziekte of aandoening, of omdat je medicatie slikt waardoor je minder goed vitamines opneemt. In dit geval is een vitamine op recept ook noodzakelijk om gezond te blijven en een tekort te voorkomen.

Daily Women Formula is ontwikkeld voor de actieve vrouw. De vrouw die bewust en gezond leven belangrijk vindt - juist wanneer het leven veel van haar vraagt. Onze doordachte formule van hoogwaardige nutriënten ondersteunen je bij iedere levensstijl, ieder moment van je cyclus en iedere leeftijd.
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

4. Vitamine op recept doordat je in een risicogroep valt

Bepaalde mensen hebben meer kans op een vitaminetekort, zoals zwangere mensen wanneer zij hun kind ook moeten ondersteunen, mensen met een alcoholverslaving, of mensen met een eetstoornis. Wanneer een arts vermoedt dat zij een hogere kans hebben op het krijgen van een vitaminetekort kan die preventief een vitamine op recept voorschrijven.

Hoe kan je voorkomen dat je een vitamine op recept nodig hebt?

supplementen voor mineralen

Wanneer je wil voorkomen dat je een vitamine op recept nodig hebt, kan je een aantal maatregelen nemen om zelf voldoende vitamines binnen te krijgen. Zo kan je er voor kiezen om gebruik te maken van supplementen van een drogist. Let hierbij echter op dat een teveel aan vitamines soms ook gezondheidsproblemen met zich meeneemt.

Een betere optie is om gebalanceerd te eten. Als je op de juiste manier eet, krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Zo verlaag je de kans op een tekort, en heb je nog lekker eten ook!