De beste aanbieding van vitamines: Hoe doe je dit?

aanbieding van vitamines beste deal
Hoe aanbieding van vitamines scoren?

Elke winkel heeft andere trucs of wisselt af met aanbiedingen. In veel gevallen lijkt het op een goede deal, maar een deel hiervan is ook slimme marketing. Hierdoor is het lastig te herkennen wanneer je de juiste aanbieding te pakken hebt. Maak daarom gebruik van deze tips. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

1. Winkel online

Hoewel de kwaliteit van vitamines online hetzelfde is als in de winkels, is het online bestellen van deze supplementen vaak goedkoper dan wanneer je de winkel in gaat. Dit komt doordat een fysieke winkel zowel huur als personeel moet betalen. Ze kopen een aantal producten in van een merk en willen deze met winst verkopen. Om dat te doen, moeten ze de prijs zo verhogen dat ze ook een deel overhouden voor huur en salaris. Een online winkel heeft vaak ook ergens een voorraad, maar omdat er minder personeel nodig is en de voorraad niet zichtbaar hoeft te zijn voor het publiek, zijn deze kosten lager.

2. Maak gebruik van kortingscodes

Vrijwel alle winkels bieden kortingscodes aan. Sommige online shops doen dit wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, anderen doen het juist wanneer je al een bepaalde tijd lid bent. Deze codes zijn er niet voor niets, ze helpen je namelijk om een product met korting te kunnen aanschaffen. Wacht daarom tot er een kortingscode is die je kan gebruiken voordat je je vitamines aanschaft.

3. Aanbieding van vitamines: koop het huismerk

Zoals we in een eerder artikel hebben benoemd, hoeven goedkope producten helemaal niet minder goed te werken dan de duurdere variant. Zeker wanneer je geen bepaalde allergieën of gevoeligheden hebt, is een huismerk optie vaak een stuk goedkoper dan het product van een A-merk. Voordat je het huismerk aanschaft, is het echter wel belangrijk om goed te kijken naar de vulstoffen en de hoeveelheid van de werkende stof. Zo weet je zeker of de kwaliteit vergelijkbaar is.

4. Koop groot in

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar de beste aanbieding van vitamines is om je vitamines groot in te kopen. Veel winkels hebben een zogenoemde stapelkorting waarbij je vanaf een bepaalde hoeveelheid producten, ook een bepaald percentage korting krijgt. Je koopt dan bijvoorbeeld voor 3 maanden aan vitamines, maar betaald slechts voor 2 maanden. Op den duur is dat goedkoper dan wanneer je elke keer de vitamines los koopt.

5. Aanbieding van vitamines: Wacht op de juiste aanbieding

vitamines kopen tips
Vitamines kopen die in de aanbieding zijn

Zowel fysieke winkels als online winkels gebruiken vaak verschillende soorten acties om hun producten af te prijzen. Als consument kan het echter voordeliger uitpakken wanneer je wacht op de juiste aanbieding. Acties zoals “2e gratis” of “2e product € 1,00” zijn namelijk voordeliger dan “2e halve prijs”. Koop je juist graag groot in? Dan zijn aanbiedingen waarbij het 3e of 4e product gratis is erg voordelig. Wanneer je slechts één artikel wil aanschaffen, zijn aanbiedingen met 25% of 50% korting een aanrader. Let op dat niet elke winkel altijd dezelfde kortingen aanhoudt, dus let ook goed op de aanbiedingen van andere winkels.

6. Vermijd “gerichte” vitamines

Je hebt ze vast wel eens zien staan, die speciale vitamines die gemaakt zijn voor vrouwen of speciaal voor mannen. Hoewel het heel aantrekkelijk is: een vitamine die speciaal op jouw lichaam is gemaakt, zijn deze vitamines vaak extra duur. Bovendien is het verschil in vitamines en mineralen vaak zo klein dat je er niks van merkt. Let daarom altijd goed op de ingrediënten en vergelijk ze met andere producten, zoals standaard multivitamines. Dan ben je gelijk goedkoper uit.

7. Weet welke vitamines je moet hebben

Uiteindelijk is dit de beste tip die we je kunnen meegeven. Wanneer je weet welke vitamines je nodig hebt, kan je gericht vitamine supplementen kopen. Het is daarom altijd verstandig om een bloedonderzoek te laten doen bij de huisarts. Zo kom je snel te weten welke vitamines en mineralen je lichaam nodig heeft, en hoeveel je hiervan nodig hebt. Je koopt dan slechts de producten die je nodig hebt. Niets meer en niets minder. Hiermee help je niet alleen je gezondheid, maar ook je portemonnee.