Voedingssupplementen online bestellen: Waar op letten?

voedingssupplementen online bestellen is een snelle manier van winkelen

Wanneer je voedingssupplementen online bestellen gaat, is het belangrijk om te weten wat je in huis haalt. Daarom is het goed om vooraf een beetje onderzoek te doen naar de producten waar je je oog op hebt, zodat je in één keer de juiste koop maakt. Hieronder hebben we een aantal tips voor tijdens het bestellen.

1. Weet wat je nodig hebt

Het helpt niet om zomaar een bestelling te plaatsen als je niet zeker weet of je het nodig hebt. Om hierachter te komen, kan je langs de huisarts gaan voor een bloedonderzoek om te weten te komen welke voedingssupplementen je nodig hebt. Ben je een sporter en wil je juist supplementen voor bij het sporten, is het ook handig om je in te lezen in de verschillende middelen en welke het beste past bij jouw routine en levensstijl.

2. Check de ingrediënten bij voedingssupplementen online bestellen

Afhankelijk van je dieetvoorkeuren, is het ook belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van een product voordat je deze aanschaft. Veel supplementen gebruiken namelijk lactose als vulstof, wat niet gunstig is voor mensen met een gevoeligheid voor lactose. Capsules gebruiken juist vaak gelatine. Als je vegetarisch of vegan eet, is het daarom handig om goed naar de ingrediënten te kijken zodat je een plantaardig product in huis haalt.

3. Let op de inhoud

Niet alle voedingssupplementen online bestellen zijn even goedkoop. Het voordeel van online shoppen is dat je prijzen kan vergelijken. Daarbij moet je echter ook letten op de inhoud van de verpakking. Het kan namelijk wel zijn dat een webshop goedkoper is dan de andere, maar bevatten de verpakkingen dan wel dezelfde hoeveelheid van het supplement als de andere webshop? Om voor jezelf een goede vergelijking te maken, kan je uitrekenen wat de kosten per 1 dosis zouden zijn, dan is het overzichtelijker voor jezelf.

Voedingssupplementen online bestellen: Welke webshop is betrouwbaar?

let goed op online reviews van de websites waar je wil bestellen

Naast letten op de producten, is het handig als je weet welke webshop betrouwbaar is om van te kopen. Heb je al eerder succesvol een aankoop gedaan bij een webshop? Dan is de kans groot dat deze in het vervolg ook fijn is. Heb je echter nog nooit een product gekocht van een bepaalde winkel, dan is het handig om eerst te kijken of deze aan de volgende punten voldoet.

1. Een duidelijke beschrijving

Elk product heeft een duidelijke beschrijving van de werking en hoe je deze het beste in kan nemen. Wanneer er geen beschrijving bij een product staat, is het lastig om in te schatten wat de bedoeling is. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat er in de beschrijving staat. Maakt de webshop claims? Kunnen ze deze dan onderbouwen met bewijs, of is het bewijs makkelijk op te zoeken? Als er weinig bewijs is van de werking van het product, is het handig om nog even verder te kijken.

2. Een lijst met ingrediënten bij het voedingssupplement online bestellen

Net als de beschrijving, is een ingrediëntenlijst erg belangrijk. Hieraan zie je namelijk meteen welke stoffen het product allemaal bevat en hoeveel werkzame stof er daadwerkelijk in zit. Ook is het handig voor mensen met allergieën of dieetvoorkeuren om te weten of het supplement geschikt is om te nemen in combinatie met hun dieet.

3. Je kan makkelijk contact opnemen

Heeft de webshop een mailadres, vast adres en/of een klantenservice? Wanneer je een vraag hebt over een product, of een klacht wil indienen, moet je contact op kunnen nemen met de verkoper of een klantenservice die je verder kan helpen. Als een website geen enkele wijze van contact heeft, is dit erg verdacht.

4. De website heeft reviews

Reviews staan niet direct gelijk aan een betrouwbaar bedrijf, maar kunnen wel helpen. Let hierbij goed op de locatie en hoeveelheid van de reviews. Heeft het bedrijf alleen reviews op de website zelf, maar verder geen enkele benaming op het internet? Dan is dat verdacht. Zijn er ook andere websites die deze webshop aanbevelen of afraden? Dan is de kans groot dat het bedrijf betrouwbaar is. Let wel ook goed op de inhoud van de reviews en bekijk een aantal slechte reviews om te zien wat de minpunten van het bedrijf zijn. Dan weet je direct wat je kan verwachten.

5. Veelgestelde vragen

Ten slotte heeft een goede webshop ook een afdeling met veelgestelde vragen. Dit is niet verplicht om een betrouwbare winkel te hebben, maar het helpt wel. De veelgestelde vragen beantwoorden namelijk vragen van klanten en kunnen waarschuwingen geven voor wanneer een product minder geschikt is in combinatie met bepaalde medicatie of een aandoening. De veelgestelde vragen beantwoorden vaak ook vragen over de verzendmethode en werking van de producten.

Uiteindelijk is voedingssupplementen online bestellen een makkelijke en snelle methode om aan de juiste supplementen te komen, zeker wanneer deze niet zomaar in de winkel worden verkocht. Wel is het goed om altijd alert te blijven. Bij twijfel, niet doen of hulp inschakelen van een professional. Veel plezier!