Geheugen verbeteren met supplementen: Welke zijn effectief?

geheugen verbeteren met supplementen hersen boost

Wanneer we kijken naar supplementen die je geheugen verbeteren kunnen, kijken we niet naar een of ander wondermiddel waardoor je opeens alles onthoud. Het ligt namelijk wat genuanceerder. Er zijn namelijk verschillende vitamines en mineralen die invloed hebben op je geheugen. Wanneer je hier een tekort van hebt, kan je last krijgen van geheugenproblemen. Door dan een supplement te nemen, bouw je je vitaminegehalte weer op en zullen de problemen afnemen.

Er zijn een aantal middelen die succesvol kunnen zijn bij het geheugen verbeteren met supplementen.

1. Vitamine B12

Vitamine B12 is een van de B-vitamines die helpt met bij verbeteren van je geheugen. Tegenwoordig komt een tekort van deze stof redelijk vaak voor. Dit komt omdat wij deze vitamine voornamelijk uit dierlijke producten of bewerkte producten moeten halen, zoals ontbijtgranen of plantaardige melk. Daarnaast zijn mensen met darmklachten vatbaar voor een B12 tekort. Het innemen van een vitamine B12 supplement kan helpen bij het verbeteren van je geheugen.

Wanneer het dagelijks leven veel van je mentale capaciteiten vergt, is een steuntje in de rug welkom. Bijvoorbeeld wanneer je scherp wilt zijn voor een examen, spannende presentatie of een andere prestatie waar je je hoofd bij moet houden. Of gewoon wanneer je je hersenen goed wilt verzorgen, ook...
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

2. Geheugen verbeteren met supplementen: Vitamine E

Vitamine E functioneert als antioxidant en beschermt daardoor je lichaam tegen schade. Uit onderzoek is gebleken dat deze vitamine ook in staat is om mensen met Alzheimer te helpen. Zij ondervonden minder symptomen en hadden minder geheugen klachten. Je kan vitamine E halen uit noten, olie en groene groenten. Let echter wel op dat een te hoge dosis aan vitamine E kan leiden tot vervelende bijwerkingen bij mensen met hart- en vaatziekten. Neem daarom alleen een vitamine E supplement na overleg met je huisarts.

3. Omega-3 vetzuren

Ook omega-3 vetzuren kunnen klachten van Alzheimer tegengaan. Vooral de stoffen docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) hebben hier significante effecten op. Je haalt deze stoffen voornamelijk uit vis en andere zeevoeding. Ook kan je gebruik maken van visolie, planton poeder en krill om aan deze vetzuren te komen.

4. Ginkgo Biloba

De Ginkgo Biloba is een boom die al eeuwen in de Aziatische kruidengeneeskunde wordt gebruikt. Van deze stof wordt gezegd dat het erg effectief is bij het geheugen verbeteren, maar hier is tot op heden onvoldoende wetenschappelijk bewijs voor. Wel kan dit stofje helpen bij het verwijden van de kleine bloedvaten in je lichaam, waardoor er meer zuurstof bij je hersenen terecht komt. Doordat je hersenen dan meer zuurstof krijgen, hebben zij meer mogelijkheden om beter te functioneren.

Je geheugen verbeteren tips

supplementen voor je hersenen

Naast het gebruiken van supplementen, zijn er ook nog andere manieren waarmee je je geheugen verbeteren kan. Dit kan door middel van geheugen boosters, kleine veranderingen in je levensstijl, je voedingspatroon en met behulp van handige hulpmiddelen. De volgende tips zijn er om je hierbij te helpen!

  • Doe aan ontspanningsoefeningen. Mediteren en andere ontspanningsoefeningen helpen je hersenen om tot rust te komen en om alle gedachten een plekje te geven. Zeker wanneer je dit voor het slapen doet, zorgt dit ervoor dat je makkelijker informatie kan verwerken en onthouden.
  • Slaap voldoende. Omdat je hersenen de meeste informatie tijdens je slaap verwerken, is het belangrijk om voldoende te slapen. Een volwassen persoon heeft tussen de 7 en 9 uur slaap per nacht nodig.
  • Drink minder alcohol. Hoewel het erg lekker is, kan alcohol slechte effecten op je geheugen hebben. Het beschadigt namelijk je hersencellen. Een wijntje of biertje zo nu en dan kan geen kwaad, maar probeer je alcohol inname te beperken.
  • Train je hersenen. Net als elke andere spier in je lichaam, worden je hersenen sterker naarmate je ze meer traint. Doe dus eens een lastige puzzel, of gebruik een app om een andere taal te leren. Het hoeft niet saai te zijn, je geheugen verbeteren kan op een speelse manier!
  • Beweeg meer. Sport en beweging stimuleren de productie van neuroprotectieve eiwitten. Dit zijn eiwitten die de zenuwcellen beschermen. Daarnaast zorgt sport ook voor de groei en productie van nieuwe zenuwcellen.
  • Doe leuke dingen met vrienden en familie. Mensen zijn sociale wezens en hebben daarom ook sociale interactie nodig om gelukkig te blijven. Hoeveel dat is, verschilt per persoon. Door tijd te besteden aan je vrienden en door plezier te hebben, boost je gelijk je hersenen zonder dat je het door hebt!