Veel mensen overwegen om gebruik te maken van één of meerdere natuurlijke antibiotica. Ook al werken reguliere antibiotica die enkel op doktersrecept verkrijgbaar zijn goed; vaak tasten ze jouw darmflora in negatieve zin aan. Om die reden zijn mensen op zoek naar gezondere alternatieven.

In dit informatieve artikel beschrijven wij allereerst wat natuurlijke antibiotica is. Vervolgens lees je meer over 3 soorten ontstekingsremmers die dienen als een antibioticum. Tot slot sluiten wij dit artikel af door inzicht te geven in hetgeen supplementen op dit vlak kunnen betekenen.

Hoe gezond je levensstijl ook is: soms kan je immuunsysteem een extra boost gebruiken. Wanneer je een lagere weerstand ervaart kan een aanvulling op je dagelijkse multivitamine je weerstand dan net dat extra zetje geven waar jij je beter bij voelt. Om aan deze behoefte te voldoen hebben we Immune...
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Wat zijn natuurlijke antibiotica?

Natuurlijke antibioticaZoals de naam al doet vermoeden, zijn natuurlijke antibiotica ontstekingsremmers die hun oorsprong in de natuur vinden. De natuurlijke variant van een antibioticum zit veelal in gezonde, antibacteriële voeding.

Dit heeft als voordeel dat een natuurlijk antibioticum enerzijds minder tot geen bijwerkingen kent (in tegenstelling tot de reguliere antibiotica), en anderzijds zeer effectief is in de strijd tegen ontstekingen. Feitelijk gezien zijn het dus natuurlijke ontstekingsremmers die eenieder makkelijk aan zijn of haar dieet kan toevoegen.

Ben je benieuwd welke soorten er zijn? Lees dan snel verder. Onderstaand beschrijven wij 3 natuurlijke soorten antibiotica die eenvoudig verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Informatie over 3 soorten natuurlijke antibiotica kopen

Wanneer je gebruik wilt maken van een natuurlijk antibioticum en reeds naar informatie gezocht hebt, dan ben je vast tot de conclusie gekomen dat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Ieder type voeding dat dient als een antibioticum op een natuurlijke basis, heeft zijn eigen voor- en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de smaak en de effectiviteit.

Sta je op het punt om natuurlijke antibiotica te kopen, maar weet je niet voor welke soort je moet kiezen? Dan ben je niet de enige! Daarom beschrijven wij in het verdere verloop van dit artikel een drietal soorten ontstekingsremmende voeding die bewezen effectief zijn.

Het gaat daarbij om:

  1. Honing
  2. Gember
  3. Kurkuma

1. Honing

Tal van mensen vinden honing lekker. Je kunt deze voedingssoort makkelijk toevoegen aan yoghurt, thee en andere lekkernijen. Maar wist je dat honing, naast zijn heerlijke smaak, ook erg gezond en heilzaam is? Er zitten immers veel goede voedingsstoffen in honing.

Daaronder vallen onder andere de antibacteriële voedingsstoffen. Met andere woorden; dit zijn voedingsstoffen die bacteriën op een natuurlijke wijze bestrijden. Honing als natuurlijk antibioticum blijkt vooral erg effectief te zijn tegen antibioticaresistente bacteriën. Denk daarbij aan bacteriën zoals ESBL E. coli en MRSA.

Tevens verzacht honing de keelpijn tijdens een keelontsteking. Dit resulteert in een win-winsituatie: Het gaat bacteriën tegen en vermindert een rauwe keel. Let wel: Veel wetenschappers zijn in de veronderstelling dat, afgezien van het bestrijden van deze antibioticaresistente bacteriën, honing minder effectief is dan reguliere antibiotica.

2. Gember

Natuurlijke ontstekingsremmersGember is een andere voedingssoort die onder natuurlijke antibiotica geschaard kan worden. Net zoals honing, kun je gember eenvoudig verwerken in veel verschillende gerechten. Daarnaast is gember makkelijk verkrijgbaar. Je kunt dit natuurlijke antibioticum kopen bij de plaatselijke groenteboer of supermarkt.

Het mooie van gember is dat het beschikt over een ontstekingsremmende werking. Daardoor resulteert het eten van gember in een goede bescherming tegen bacteriële infecties. Voel je een verkoudheid opkomen of heb je last van een milde infectie? Dan kan het de moeite waard zijn om te starten met het consumeren van gember.

3. Kurkuma

Ook mag kurkuma niet ontbreken in deze lijst met gezonde natuurlijke antibiotica. Kurkuma als antibioticum heeft een antibacteriële werking. De werkzame stoffen die resulteren in deze ontstekingsremmende werking, zijn onder meer “bisdemethoxy curcumine”, “curcumine” en “demethoxy curcumine”. Stuk voor stuk dragen deze stoffen bij aan het tegengaan van slechte bacteriën en infecties.

Het is dus niet verwonderlijk dat kurkuma in de loop der jaren aan populariteit gewonnen heeft onder mensen zie op zoek zijn naar een antibioticum op natuurlijke basis. Overweeg je om kurkuma supplementen te kopen en wil je deze als een antibioticum gebruiken? Dan is het raadzaam om te kiezen voor biologische kurkuma, aangezien deze minder tot geen schadelijke stoffen zoals bestrijdingsmiddelen bevatten.

Supplementen met antibiotica op natuurlijke basis

Supplementen met antibioticaNaast onbewerkte voedingsmiddelen zijn er ook natuurlijke antibiotica supplementen verkrijgbaar. Maar welke supplementen met antibiotica op een natuurlijke basis zijn er zoal? We lichten er graag een aantal toe.

Ten eerste zijn er omega 3 supplementen die een antibacteriële werking hebben. Voedingssupplementen met omega 3 zijn een goed alternatief voor mensen die niet voldoende vette vis eten. Door het dieet aan te vullen met een omega 3 supplement, kan iemand alsnog de ontstekingsremmende werking van deze goede vetzuren ervaren.

Ten tweede zijn er zink supplementen die dienen als krachtige antioxidanten. Ook zink kan gelinkt worden aan een sterke antivirale werking, net zoals dat het geval is bij omega 3. Voedingssupplementen met zink bieden een makkelijke manier om voldoende van deze micronutriënt binnen te krijgen. Daardoor kunnen ze gerelateerd worden aan natuurlijke antibiotica supplementen.