Voedingssupplementen mee in het vliegtuig: Nederlandse douane

voedingssupplementen mee in het vliegtuig toegestaan

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig, zijn er altijd strenge regels waaraan je handbagage moet voldoen. Het is daarom verstandig om je hier van tevoren over in te lezen zodat je weet of je je voedingssupplementen mee in het vliegtuig mag nemen. Dit geldt voor zowel vitamines als sport supplementen, zoals eiwitpoeder.

Het voordeel van een land in de Europese Unie zijn, is dat vrijwel alles wat is goedgekeurd in Nederland, ook over de grens het buitenland mee in genomen mag worden. Wel moet je nog steeds aan een aantal eisen voldoen, zoals:

  • Als je vloeistoffen of gels meeneemt, mogen deze slechts in verpakkingen van maximaal 100 ml en mag het bij elkaar niet meer dan 1 liter zijn.
  • Alle vloeistoffen moeten (in hun eigen verpakking) bij elkaar in een plastic zakje gestopt worden van 1 liter.
  • Wanneer je babyvoeding meeneemt, mag dit meer dan 100 ml zijn, maar dat mag alleen als je baby meereist.
  • Vloeibare medicatie mag wel mee als het meer dan 100 ml is, maar hier heb je een doktersrecept voor nodig.

Als je op het vliegveld artikelen koopt die meer dan 100 ml vloeistof bevatten, dan mag je deze wel meenemen in het vliegtuig. Neem je niet-vloeibare medicatie mee die mogelijk illegale stoffen bevat, zoals methylfenidaat, dan heb je ook een recept en/of verklaring van de huisarts nodig.

Daily Women Formula is ontwikkeld voor de actieve vrouw. De vrouw die bewust en gezond leven belangrijk vindt - juist wanneer het leven veel van haar vraagt. Onze doordachte formule van hoogwaardige nutriënten ondersteunen je bij iedere levensstijl, ieder moment van je cyclus en iedere leeftijd.
Normaal €29.95
Nu tijdelijk €24.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

Waar moet je nog meer op letten bij voedingssupplementen mee in het vliegtuig?

eiwitpoeder niet altijd toegestaan

In principe mag je dus onbeperkt supplementen meenemen in het vliegtuig wanneer je op reis gaat. Zeker binnen Europa is dat geen probleem. Wel zijn er nog een aantal kleine dingen waar je op moet letten, zodat je zeker weet dat alles mag. Heb je twijfels, dan kan je altijd bellen of mailen naar de douane om het te checken.

1. Maximum hoeveelheid

Je mag zoveel supplementen meenemen als je wilt, maar om het gewicht van je tas te beperken is het handig om slechts zoveel mee te nemen als dat je nodig hebt. Je kan hiervoor je supplementen in kleine zakjes doen in je koffer of handbagage.

2. Ingrediënten

De meeste ingrediënten van je supplementen zijn legaal in alle Europese landen. Sommige ingrediënten kunnen buiten Europa echter als illegaal gezien worden. Zo bevatten sommige sport supplementen stoffen die als doping herkend kunnen worden. Deze wil je het liefste thuis laten voordat ze in beslag worden genomen. De Nederlandse douane heeft informatie over wat wel of niet is toegestaan in andere landen.

3. De vorm van het middel

Pilletjes en poeders zijn helemaal in orde om mee te nemen in je handbagage. Als je echter supplementen in vloeibare of gelvorm hebt, moet je je aan de regels rondom vloeistoffen houden. Dit betekent dat je niet meer dan 1 liter in totaal mag meenemen en dat je per vloeistof maximaal 100 ml mee mag nemen. Dit telt niet voor je ruimbagage. Neem je dus veel vloeibare supplementen mee in het vliegtuig? Stop ze dan in je ruimbagage.

Handige voedingssupplementen om mee te nemen

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf welke supplementen je mee wil nemen en welke een fijn effect op je lichaam hebben. Als je echter niet zeker weet wat je mee wil nemen, kunnen deze tips mogelijk helpen.

  • Melatonine. Dit supplement komt goed van pas tijdens een lange vlucht of wanneer je moeite hebt om op vakantie in slaap te vallen.
  • Probiotica. Probiotica helpt om je darmflora op orde te krijgen door de juiste bacteriën toe te voegen. Je krijgt hierdoor een betere stoelgang. Als je vatbaar bent voor obstipatie op vakantie, of juist veel last van flatulentie hebt, kan probiotica helpen om je darmen te kalmeren.
  • Multivitaminen. Zeker wanneer je van plan bent om niet zo gezond te eten, kan het helpen om multivitaminen mee te nemen. Deze zorgen ervoor dat je geen vitamines tekort komt.
  • Vitamine D. Ga je lang op reis in het noorden in de winter? Dan is vitamine D een echte must. Omdat je lichaam nu minder zonlicht krijgt, maak je minder vitamine D aan. Het is dan verstandig om jezelf te ondersteunen door middel van supplementen.
  • Gember. Gember helpt om je maag te kalmeren en om misselijkheid tegen te gaan. Dit is ideaal als je reisziek bent.