Redenen waarom je voeding om aan te komen nodig hebt

voeding om aan te komen plotseling gewichtsverlies
Voeding om aan te komen is nodig na plotseling gewichtsverlies

Net als dat er (medische) redenen kunnen zijn waarom iemand aankomt, bestaat er ook de mogelijkheid dat je om verscheidene redenen blijft afvallen. Tegenwoordig wordt dit vaak als een geluk gezien, terwijl het juist veel medische klachten met zich mee kan brengen. Ook vinden mensen die blijven afvallen zonder duidelijke reden het vaak helemaal niet fijn, en willen zij meer aankomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarom je zoveel afvalt of bent afgevallen. Dit is vaak het gevolg van een medische indicatie, maar kan ook een teken zijn van een eetstoornis. Naast dat het belangrijk is om voeding om aan te komen te eten, is het ook belangrijk om met deze klachten naar je huisarts te gaan zodat een goede diagnose gesteld kan worden.

Heb je een gewicht dat bij je past, dan voel je je gezonder. Een passend gewicht voorkomt tenslotte veel gezondheidsproblemen op de lange termijn. Een goed voedingspatroon en veel beweging zijn hiervoor de basis. Wanneer die basis tekort schiet of niet haalbaar voor jou is om je ideale gewicht te...
Normaal €49.95
Nu tijdelijk €29.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

1. Overactieve schildklier

Bij een overactieve schildklier, maakt je lichaam teveel aan van je schildklier hormoon. Je organen en metabolisme gaan hierdoor sneller werken, waardoor je voeding en energie ook veel sneller verbrandt.

2. Reumatoïde artritis

Dit is een auto-immuunziekte waarbij je immuun systeem het kraakbeen van je gewrichten aanvalt, wat leidt tot meerdere ontstekingen in je lichaam. Wanneer je erg veel last hebt van ontstekingen, kan je metabolisme sneller gaan werken, waardoor je meer afvalt.

3. Diabetes type 1

Wanneer je diabetes type 1 hebt, wordt je alvleesklier aangevallen waardoor deze minder insuline aanmaakt. Insuline is nodig voor het verwerken van suikers. Wanneer dit niet gebeurt, voert je nieren de suikers af, maar ze voeren daarbij ook calorieën af.

4. Voeding om aan te komen door depressie

Sommige mensen verliezen hun eetlust wanneer ze last hebben van depressie en hebben hierdoor meer moeite met het eten van maaltijden. Doordat zij minder eten, verliezen ze ook meer gewicht.

5. Prikkelbaredarmsyndroom en andere darmziekten

Verschillende aandoeningen aan de darmen kunnen ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Je darmen verstoren het hormoon dat je een hongergevoel geeft en hebben meer moeite met het opnemen van stoffen uit je voeding.

6. COPD

Ook je ademhaling kan invloed hebben op je gewicht. Wanneer je last hebt van COPD of Bronchitis, kost ademhalen meer moeite waardoor je meer calorieën verbrandt. Je kan hierdoor gewicht verliezen.

Welke voeding om aan te komen is het beste?

gezonde vetten tegen afvallen

Wanneer je moet aankomen om op een gezond gewicht te blijven, is het niet verstandig om allerlei junkfood te eten en frisdrank te drinken. Hoewel deze voedingsmiddelen veel calorieën bevatten, hebben ze erg weinig voedingswaarden waardoor je de juiste nutriënten misloopt. Je kan beter kiezen voor vullende en gezonde voeding die je helpen om op een gezonde manier aan te komen.

1. Eiwit shakes en smoothies

Smoothies bevatten vaak al veel calorieën en vitamines door de grote hoeveelheid fruit, maar wanneer je er eiwitpoeder aan toevoegt, vullen ze nog meer. Bovendien voorkomt het maken van je eigen smoothies dat er te veel toegevoegde suikers in zitten.

2. Voeding om aan te komen: Rijst

Rijst is een goedkope manier om aan veel koolhydraten en vezels te komen. Een portie rijst bevat al gauw 44 gram koolhydraten, weinig vet en zo’n 204 calorieën. Wanneer je voor zilvervliesrijst kiest, krijg je hierbij ook nog eens extra vezels binnen. Vezels helpen je darmen om een gezonde omgeving op te bouwen.

3. Noten

Noten bevatten erg veel gezonde vetten en vitamines waardoor ze een goede manier zijn om veel aan te komen. Probeer hierbij wel gezouten noten te vermijden, maar eet juist ongezouten noten zonder toevoegingen. Je kan er ook voor kiezen om notenpasta’s te eten, omdat deze net zo veel vetten en vitamines bevatten.

4. Rood vlees

Om meer spieren op te bouwen is het belangrijk dat je ook veel eiwitten binnenkrijgt. Veel eiwitten haal je uit rood vlees. Als je daarbij ook voor stukken vlees kiest die wat meer vet bevatten, krijg je ook gelijk meer calorieën binnen.

5. Voeding om aan te komen: Vette vis

Vette vis bevat veel goede vetten, waaronder omega vetzuren, die je helpen om op een gezonde manier aan te komen. Daarnaast bevat vette vis, net als rood vlees, veel eiwitten die je nodig hebt om je spieren op te bouwen.

6. Volle yoghurt

Volle yoghurt of Griekse yoghurt bevat zowel veel eiwitten als vetten en koolhydraten. Daarnaast is yoghurt gefermenteerd en krijg je hierdoor veel probiotica binnen die goed zijn voor je darmen.