Veelgebruikte supplementen om schoolprestaties te verbeteren

Nee, het zijn geen “wonderdrugs”. Het is namelijk verbazingwekkend wat natuurlijke, gezonde geheugensupplementen en hersensupplementen voor je kunnen betekenen. Deze voedingssupplementen resulteren in een hele andere manier van studeren en het opslaan van informatie – in positieve zin!

Dus, wat zijn de beste “hersenboosters” die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op je volgende grote examen? Laten we eens kijken naar de beste supplementen om schoolprestaties te verbeteren die er in Nederland beschikbaar zijn, zodat je de voordelen binnenkort zelf kunt ervaren.

Ginseng

Betere schoolprestaties supplementen

Ginseng wordt vaak erkend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Maar waarom kan Ginseng geschaard worden onder supplementen om schoolprestaties te verbeteren? Het is één van de beste supplementen voor extra focus, omdat het helpt om de hersenfunctie te verbeteren. Daarnaast helpt het ook om vermoeidheid te bestrijden, zodat je uitgerust zult zijn voor jouw examen – zelfs als je de avond ervoor een paar extra uur hebt gestudeerd.

Ginseng heeft antioxiderende eigenschappen en kan helpen je bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Dat is belangrijk wanneer je je voorbereidt op een test, zodat je niet “crasht” tijdens het studeren of tijdens de test zelf – bijvoorbeeld wanneer je niet goed voor je dieet hebt gezorgd.

Verbeterde schoolprestaties dankzij visolie

Omega 3 visolie kan een grote impact hebben op je algehele gezondheid én die van je hersenen. Je hebt misschien als kind gehoord dat het eten van vis goed voor je hersenen is. Daar zit dus meer waarheid in dan je zou denken. Hieronder beschrijven wij waarom omega 3 visolie gezien kan worden als één van de effectiefste supplementen om schoolprestaties te verbeteren.

Als het gaat om één van de beste hersensupplementen ter voorbereiding op examens, dan biedt visolie jou veel voordelen.

Ten eerste helpt het bij geheugenverlies. Studeren voor een test biedt namelijk geen meerwaarde wanneer je de informatie die je hebt gelezen niet kunt onthouden! Ten tweede kan het helpen om je humeur te verbeteren, wat een groot verschil kan maken wanneer je urenlang studeert of gestudeerd hebt.

Het is een goed idee om regelmatig visolie te nemen, ofwel niet alleen wanneer er een belangrijk examen in het verschiet ligt. De ingrediënten in visoliesupplementen zijn namelijk essentieel voor een gezonde hersenfunctie.

Vitamine B6 en vitamine B12

Schoolprestaties verbeteren met supplementen

Verschillende B-vitamines spelen verscheidene rollen in het lichaam en de hersenen. Uit wetenschappelijke informatie over vitamine B6 blijkt dat deze vitamine alsmede effectief is als het gaat om studeren, omdat het de gezondheid van de hersenen bevordert.

Vitamine B6 is in het verleden uitgebreid onderzocht – zo is er mede onderzoek gedaan naar de relatie tussen deze vitamine en de hersenfunctie van mensen. Sommige studies hebben inzichtelijk gemaakt dat vitamine B6 het risico op en de effecten van de ziekte van Alzheimer kan verminderen.

Een ander krachtig supplement voor de gezondheid van de hersenen is vitamine B12. Normaliter heeft vitamine B12 veel verschillende functies in het gehele lichaam, maar het is tevens een essentiële voedingsstof voor de juiste werking en ontwikkeling van de hersenen.

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot neurologische problemen en kan zelfs nare psychologische effecten in de hand werken. Veel mensen nemen een B12-supplement om vermoeidheid tegen te gaan. Het moge dus duidelijk zijn dat het een geweldige vitamine is om op te nemen in je dieet wanneer je probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden op een examen.

Kortom: deze vitaminen mogen niet ontbreken in deze lijst van supplementen om schoolprestaties te verbeteren.

Zink in supplementen om schoolprestaties te verbeteren

Wist je dat je hersenen behoorlijk wat zink bevatten? Het is dus niet verwonderlijk dat zink erg belangrijk het is voor een gezonde hersenfunctie en het algehele denkproces.

Een tekort aan zink kan leiden tot veel verschillende ziekten in de hersenen, waaronder de ziekte van Alzheimer. Hoewel de rol van zink in de hersenen meer onderzoek vergt, kan het opnemen van een zinksupplement in je dagelijkse dieet helpen om je algehele hersenfunctie gezond te houden.

Het is niet alleen handig voor personen die mogelijk geheugenverlies wegens ouderdom ervaren, maar ook voor scholieren. Deze lijst met supplementen om schoolprestaties te verbeteren is dus niet compleet zonder dit mineraal!

N-Acetyl L-Cysteïne

Cysteïne is een aminozuur dat van nature door het lichaam wordt geproduceerd, maar het komt ook voor in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals kaas, eieren en mager vlees.

Dit aminozuur heeft verschillende gezondheidsvoordelen; van het helpen bij aandoeningen van de luchtwegen tot het verwijderen van toxines uit de lever en de nieren.

N-Acetyl L-Cysteïne staat ook bekend om het verbeteren van de gezondheid van de hersenen. Cysteïne helpt glutamaat in het lichaam te reguleren. Glutamaat is een neurotransmitter die nodig is voor zowel het doeltreffend kunnen leren, evenals je geheugen. We sluiten daarom deze top 5 van supplementen om schoolprestaties te verbeteren af met dit aminozuur.