De populairste diëten in 2021

Total
0
Deelacties

Afvallen is niet altijd even eenvoudig en voor de meeste mensen toch een enorm uitdagende opdracht. Allereerst moet je natuurlijk wel een goed dieet uitkiezen, maar de keuze is ruim. Het ene dieet richt zijn pijlen op het uitsluiten van pasta en brood, terwijl je bij een ander dieet juist hard moet werken om de bloeddruk omlaag te krijgen. Elk dieet heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Wij hebben speciaal voor jullie een lijstje gemaakt met de populairste diëten in 2021.

Atkins dieet

Het Atkins dieet bestaat al geruime tijd en is dan ook wereldwijd bekend. De focus gaat bij het dieet naar het vermijden van koolhydraten en het nuttigen van eiwitten. Opmerkelijk genoeg mag je wel bepaalde vetten innemen, waaronder mayonaise en kaas. Echter mag je geen brood of pasta eten. Het Atkins dieet bestaat uit een viertal fases. Let op, je zal veel vlees gaan nuttigen. Het is dus geen geschikt dieet voor vegetariërs. Het verleden heeft al bewezen dat het Atkins dieet zeer effectief kan zijn, maar je moet wel over voldoende discipline beschikken.

Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is erg compleet en hecht veel waarde aan de gezondheid van de mens. Gezond voedsel, de juiste begeleiding en maaltijdvervangers moeten ervoor zorgen dat jij jouw streefgewicht kan bereiken. De begeleiding is normaliter kosteloos, maar alleen wanneer je de Cambridge-maaltijdvervangers aankoopt. Iedereen krijgt een eigen routeplan om het ideale gewicht te bereiken. De maaltijdvervangers komen in heel veel verschillende soorten smaken, waardoor het ook geen eentonig dieet zal zijn. Wellicht past het Cambridge dieet wel goed bij jou!

Dash dieet

Een te hoge bloeddruk is funest voor ieder mens. Het Dash dieet is specifiek gericht op het laten dalen van de bloeddruk. Je gaat zoutarm eten, wat natuurlijk al een onwijs positief effect zal hebben op het lichaam. Daarnaast zal je gezonder gaat eten en dus ook afvallen. Je krijgt steeds een groep met voedingsmiddelen toegewezen. Je mag vervolgens twee weken lang alleen voedingsmiddelen uit de groep eten. Na verloop van tijd mag je steeds meer, maar zal je nog wel gezond blijven eten. Het is een perfect dieet voor mensen die graag in stapjes hun doel willen bereiken.

Ketogeen dieet

Het Ketogeen dieet legt zijn focus op koolhydraten. Het doel is om zo weinig als mogelijk koolhydraten binnen te krijgen, maximaal 30 gram per 24 uur. Dat is bijzonder minimaal en best pittig. Gelukkig worden de meeste koolhydraten vervangen door vetten en eiwitten. De suikers hoef je niet meer te verbranden, want jouw lichaam zal zich vol richten op vetverbranding. Dat is precies wat de meeste mensen willen die een dieet gaan volgen. Het is geen dieet voor een korte tijd, maar juist voor het lange termijn.

Modifast dieet

Het Modifast dieet is de laatste tijd steeds populairder aan het worden, maar is dat wel terecht? Het bedrijf achter het dieet lijkt voornamelijk graag producten te willen verkopen. Je kan allerlei soorten maaltijdvervangers aanschaffen. Wij moeten toegeven dat het wel eenvoudig is, maar discipline moet je zeker hebben. In de eerste fase van het Modifast dieet eet je geen enkele normale maaltijd meer. Daarna zal je langzaamaan terugkeren naar de normale maaltijden, maar wel voorzichtig. Je zal zeker wel afvallen, het is alleen de vraag of het niet snel weer terugkeert. Na afloop van het dieet moet je toch echt nog wat aanpassingen gaan doen in je levensstijl, want daar helpt het dieet niet bij.

Novashops dieet

Een wat onbekender dieet is Novashops. Dat komt omdat het dieet geen dure televisiereclames maakt of in de winkel is te vinden. Je kan alleen via de eigen webshop van Novashops aankopen doen. Het dieet richt zich op het vermijden van onnodige koolhydraten, maar ook eiwitten. Het gaat allemaal om een gezonde en verantwoordelijke verdeling. Novashops is een dieet voor een langere tijd, het gaat niet om snel afvallen. Opvallend, je zal dagelijks zes maaltijden nuttigen.

Paleodieet

We gaan voor even terug in de tijd en gaan eten zoals dat vroeger werd gedaan. Oftewel, zonder de onnodige troep dat tegenwoordig in de schappen ligt. Het Paleodieet staat in het teken van natuurlijk voedsel, dat het lichaam eenvoudig kan verteren. Het Paleodieet is perfect voor mensen die gezonder in het leven willen staan. Je zal na verloop van tijd automatisch gewicht gaan verliezen, maar daar ligt zeker niet de focus. Het Paleodieet is wel erg streng, want je mag onwijs veel voedsel niet eten. Voorbeelden daarvan zijn nachtschadegroentes, granen, melk en suikers. Je moet daardoor goed opletten bij het boodschappen doen.

Pioppi dieet

Het Pioppi dieet kwam de laatste tijd veel in het nieuws. Dat kwam omdat het voedingscentrum zijn vraagtekens had gezet bij het dieet en zelfs waarschuwde om het niet te gaan doen. Daartegenover stonden de artsen die juist spraken van een geweldig en efficiënt dieet. Het Engelse dieet is gebaseerd op het eten van groentes en producten die niet zijn bewerkt. Een prima basis, maar het pijnpunt lag ergens anders. Het Pioppi dieet bevat namelijk weinig koolhydraten en best wel veel vet. De verhoudingen kloppen niet helemaal, maar gelukkig kan je zelf altijd nog wat aanpassingen doen. Het Pioppi dieet valt vooral in goede aarde bij mensen die op een kort termijn willen afvallen, bijvoorbeeld vlak voor de zomer.

Weight Care dieet

Weight Care is eigenlijk wel een bekende naam in Nederland. Dat komt vooral omdat de producten van Weight Care in veel winkels liggen en je online diverse reclames kan tegenkomen. Het Nederlandse bedrijf dat achter het dieet zit verkoopt dan ook veel maaltijdvervangers. Je kan dat één tot twee keer per dag nuttigen. Het is daardoor niet zo extreem als Modifast en wel effectief genoeg.

Weight Watchers dieet

Weight Watchers komt uit de Verenigde Staten en wist in korte tijd de wereld te veroveren. In Nederland zijn er dan ook meerdere vestigingen van Weight Watchers te vinden. Het dieet werkt met een zogeheten puntensysteem, waarbij je zelf de nodige keuzes moet maken. Het dieet zal worden aangepast op de persoon, waardoor het voor iedereen weer een andere ervaring zal zijn. Eigenlijk mag je alles eten, maar je moet wel nog voldoende punten overhouden voor de volgende maaltijd. Het zorgt ervoor dat jij meer op het eten let en weet wat je binnenkrijgt.

Schrijf Je In En Ontvang 25% Korting

Onze supplementen winkel wordt binnenkort gelanceerd! Om dat te vieren, geven wij jou 25% korting op je bestelling. Wees er als eerste bij en meld je onderstaand aan voor onze nieuwsbrief.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant