Werken multivitaminen wel echt?

Multivitaminen als voedingssupplement

Het is aangetoond dat een multivitamine als voedingssupplement het vermogen heeft om ons welzijn te verbeteren. Dit is te danken aan de vele voedingsstoffen die multivitaminen kunnen bevatten.

Van het mineraal calcium en vitamine D is bijvoorbeeld bewezen dat het helpt bij de gezondheid van de botten, van foliumzuur is bewezen dat het geboorteafwijkingen vermindert en ook B-vitaminen kunnen het energiepeil verhogen en helpen bij neurologische functies. Maar dat is nog niet alles!

Van magnesium in een multivitamine is bewezen dat het ons lichaam ontspant, antioxidanten kunnen bepaalde vormen van kanker voorkomen, en zowel vitamine C als zink hebben aangetoond de immuunfunctie van het menselijk lichaam te verhogen.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die een goede multivitamine te bieden heeft. Het moge duidelijk zijn: Multivitaminen kunnen beschouwd worden als een belangrijk supplement.

Biedt een multivitamine alles wat we nodig hebben?

Lekker in je vel met multivitaminen

Hoewel multivitaminen een geweldige aanvulling zijn op een gezond dieet, heeft iedereen unieke gezondheidsbehoeften. Onze gezondheid moet daarom nooit worden benaderd vanuit een “one-size-fits-all”-mindset.

Om die reden is het mogelijk dat een multivitamine gezondheidsproblemen niet volledig voorkomt of aanpakt. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van een slechte spijsvertering, het bevorderen van de slaap én het optimaliseren van het lichamelijke en het geestelijke herstelproces.

Er zijn veel supplementen die in combinatie met een multivitamine specifieke gezondheidsbehoeften – zoals eerder beschreven – doeltreffender kunnen verbeteren of verhelpen. Omega-3-vetzuren kunnen bijvoorbeeld de gezondheid van mensen met hoge triglyceriden ondersteunen, terwijl voedingssupplementen met knoflook kunnen helpen om een hoge bloeddruk te verlagen.

Wat zijn de beste soorten multivitaminen?

Als je worstelt met stress, een gebrek aan slaap, verlies van energie en / of het onvermogen om balans in je leven te vinden; werk dan naar een betere gezondheid toe door hoogwaardige multivitaminen en supplementen in je dagelijkse routine te integreren.

Zoek bij voorkeur naar een multivitamine die:

  1. Natuurlijk is
  2. Vrij van allergenen is
  3. Zeer biologisch-toegankelijk voor het lichaam is (gemakkelijker voor je lichaam om te absorberen)
  4. Op zuiverheid getest is
  5. Zonder vulstoffen, kunstmatige kleuren of additieven geproduceerd is

Alle organisaties die supplementen produceren zullen met elkaar concurreren door jou aan te moedigen hun product aan te schaffen zonder in te gaan op de bovenbeschreven punten, maar betrouwbare supplementenfabrikanten leggen uit waarom hun product superieur is ten opzichte van andere producenten.

Een goede multivitamine beschikt namelijk over wetenschappelijk bewijs om de formulering te ondersteunen en de producent moet altijd bereid zijn om bronnen ter bewijslast met consumenten te delen.