Het nieuwe jaar is begonnen en je wil snel 10 kilo afvallen. Kan dat? In principe kan je redelijk snel 10 kilo kwijtraken, maar zal dit op een gezonde manier moeten gebeuren om het gewicht ook weg te houden. In dit artikel geven we je 5 tips om snel op een gezonde manier af te vallen. Veel succes!

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Tips voor snel 10 kilo afvallen

10 kilo afvallenEen gemiddeld tempo om gezond af te vallen, is zo’n 500 gram tot 1 kilo per week. Dit kan per persoon verschillen, omdat iedereen een ander lichaamstype en startgewicht heeft.

Om snel 10 kilo afvallen te kunnen bewerkstelligen, zijn er een aantal handige tips die jou kunnen helpen.

In het verdere verloop van dit artikel lees je 5 tips over afslanken op een gezonde manier. Tot slot zullen we antwoord geven op de vraag: Kan je 10 kilo afvallen in 2 weken?

1. Eet minder bewerkte koolhydraten en suikers

Koolhydraten zijn een grote energiebron voor ons lichaam. Ze kunnen echter ook tegen ons werken; bijvoorbeeld wanneer we er meer van binnenkrijgen dan we ervan verbruiken.

Vooral producten met veel toegevoegde suikers kunnen een piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken die, tijdens de daling, zorgt voor trek. Daardoor is de kans groot dat je ongezond gaat snacken.

Door minder bewerkte koolhydraten te eten en suikers te vermijden, zal je minder snel de behoefte hebben om meer te eten en kan je sneller 10 kilo afvallen.

Heb je een gewicht dat bij je past, dan voel je je gezonder. Een passend gewicht voorkomt tenslotte veel gezondheidsproblemen op de lange termijn. Een goed voedingspatroon en veel beweging zijn hiervoor de basis. Wanneer die basis tekort schiet of niet haalbaar voor jou is om je ideale gewicht te...
Normaal €49.95
Nu tijdelijk €29.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

2. Drink meer zwarte koffie en groene thee

Zowel zwarte koffie als groene thee bevatten stoffen waarmee je jouw metabolisme kan verhogen, zodat je meer calorieën verbrandt in je ruststand.

Bovendien verhoogt koffie, dankzij de cafeïne, je energieniveau. Daardoor kan het zomaar zijn dat je eerder geneigd bent om meer te bewegen. Als je niet van groene thee houdt, kan je hier ook supplementen voor nemen.

3. Snel 10 kilo afvallen? Begin met vasten

Intermittent Fasting (IF) is een steeds populairdere methode om af te vallen. Hierbij eet je namelijk niets gedurende 16 uur, waarna je een periode van 8 uur hebt waarin je wel gewoon mag eten.

Doordat je lichaam 16 uur geen voeding binnenkrijgt (behalve water en ongezoete thee), komt je lichaam in ketose, wat helpt bij het verbranden van vet.

Een onderzoek uit 2014 bevestigt deze bevindingen. Op tijden dat je wel mag eten, kan je gebruikmaken van 10 kilo afvallen recepten.

4. Drink veel water

Soms verwarren we dorst voor honger, en eten we wanneer dit eigenlijk niet nodig is. Het is daarom belangrijk om veel water te drinken, zodat je goed gehydrateerd bent. Daarnaast geeft water je sneller een verzadigd gevoel, waardoor de kans groot wordt dat je minder eet.

5. Beweeg meer

Nu hoef je niet direct een marathon te gaan lopen, maar meer beweging kan flink bijdragen aan snel 10 kilo afvallen.

Door elke dag een aantal keer intens te bewegen, blijft je hartslag hoog en zal je lichaam meer calorieën verbranden. Dit kan je doen door een stukje te gaan wandelen, of door kort te fietsen of zwemmen.

Kan je 10 kilo afvallen in 2 weken?

Gewicht verliezen door te sportenHoewel het een erg aantrekkelijk doel is, is het niet gezond om 10 kilo afvallen in twee weken voor elkaar te krijgen. Dit vergt namelijk erg veel van je lichaam en is op den duur zeer ongezond.

De beste methode om snel en gezond af te vallen is door je routine aan te passen naar een gezonder alternatief. Dan houd je het ook langer vol.