Supplementen voor slaap

slaap supplementen drogist

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor je lichaam en geest. Wanneer je goed slaapt, zijn je hersenen beter in staat om herinneringen en informatie op te slaan en krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Een goede nachtrust kan zelfs leiden tot betere academische prestaties, blijkt uit recent onderzoek. Wanneer je gewoonlijk problemen hebt met slapen, kunnen supplementen je helpen om beter in slaap te komen.

1. Melatonine

Dit is wellicht een van de meest bekende slaapsupplementen. Je lichaam produceert van nature ook al melatonine, maar soms net te weinig om goed te slapen. Extra supplementen helpen je lichaam om eerder in de slaapstand terecht te komen, waardoor je makkelijker doorslaapt.

2. Magnesium slaap supplementen

Dit spoorelement helpt bij het reguleren van de melatonineproductie, waardoor je lichaam meer melatonine aan zal maken. Ook draagt magnesium bij aan het verminderen van stress en angst, waardoor je makkelijker in slaap zal kunnen vallen.

3. Glycine

Glycine is een van de aminozuren die in onze eiwitten voorkomen. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt, waardoor je lichaam het sein krijgt om zichzelf klaar te maken om te gaan slapen. Hierdoor stijgt de melatonineproductie en voel je je moeier.

4. Lavendel

Dit heerlijk geurende plantje kan bijdragen aan een beter slaappatroon doordat de geur kalmerend werkt. Hoewel de exacte werking van deze plant nog onbekend is, blijkt uit resultaten dat men beter doorslaapt en makkelijker in slaap valt.

5. Valeriaan

We kunnen natuurlijk valeriaan niet overslaan. Valeriaan, maar met name valeriaanwortel, is een van de meest populaire kruiden die kan helpen bij het slapengaan. Deze wortel zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van het slapen veel verbeterd. Het is daarom een van de populairdere slaap supplementen.

Zijn er ook andere oplossingen naast slaap supplementen?

goede nachtrust

Als je al slaap supplementen gebruikt, maar deze wil ondersteunen met andere manieren om beter te slapen, dan kan je kijken naar één of meerdere van de volgende tips. Deze tips om beter te slapen zijn gebaseerd op aanpassingen in je levensstijl en voeding. Bij langdurig aanhoudende slapeloosheid is het wellicht handig om contact op te nemen met de huisarts.

  • Kom in contact met meer natuurlijk licht overdag
  • Verminder blauw licht van elektronica in de avond
  • Drink geen koffie voor het slapengaan
  • Verminder je alcoholinname
  • Ga op vaste tijden naar bed en sta op vaste tijden op
  • Probeer dutjes te vermijden
  • Eet geen vette en calorierijke voedingsmiddelen laat op de avond
  • Probeer een paar ademhalingsoefeningen
  • Sport meer overdag, maar vermijd sporten vlak voor het slapengaan