Wat zijn natuurlijke slaap pillen?

slaap pillen natuurlijk

Natuurlijke slaapmiddelen zijn middelen die afkomstig zijn van planten, of in een lab ontwikkeld zijn op basis van stoffen die van nature al in ons lichaam voorkomen. Deze middelen worden minder streng gereguleerd dan officiële hulpmiddelen om te slapen.

Veel natuurlijke slaap pillen worden als supplement of ter ondersteuning verkocht in de drogist. Je hebt hier geen recept van je huisarts voor nodig. Melatonine en valeriaan zijn hier goede voorbeelden van. Zij bevatten weinig tot geen hulpstoffen en bestaan vrijwel altijd uit 100% natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de kans op bijwerkingen, in tegenstelling tot voorgeschreven medicatie, een stuk kleiner is.

Natuurlijke pillen om in slaap te komen

lekker slapen gezond

Wanneer je moeite hebt met slapen, kan dit op zowel korte- als lange termijn gevolgen voor je gezondheid hebben. Slecht slapen zorgt er namelijk voor dat onze hersenen en lichaam niet goed tot rust kunnen komen, waardoor je minder alert bent de volgende dag. Slaap pillen kunnen helpen om je slaap te verbeteren.

1. Melatonine

Melatonine is een hormoon dat ons lichaam zelf produceert. Het signaleert naar de rest van je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Wanneer je te weinig melatonine produceert, kan je vaak lastiger in slaap komen. Melatonine slaap pillen kunnen helpen je lichaam te ondersteunen om beter te slapen en is veilig voor langdurig gebruik.

2. Valeriaan

Al eeuwen wordt valeriaan gebruikt om mensen te helpen bij het verminderen van stress, depressie, angst en slaapproblemen. Dit kruid is een natuurproduct en heeft weinig bijwerkingen. Ook valeriaan is veilig om langdurig te gebruiken, al kan de beste dosis verschillen per persoon.

3. Magnesium

Hoewel magnesium niet specifiek helpt bij het slapen, kan het wel je nachtrust verbeteren. Magnesium werkt namelijk ontspannend. Je spieren ontspannen en je hebt minder last van stressvolle gedachten. Magnesium slaap pillen kunnen daarom veel voordelen hebben als je last hebt van stress.

4. Ginkgo biloba

Net als valeriaan, wordt dit kruid al eeuwen gebruikt. Het zou mensen kunnen helpen om beter in slaap te komen. Wanneer je dit kruid in pilvorm zo’n uur voor het slapen neemt, zal je al effecten merken.

Zijn er mogelijke bijwerkingen van natuurlijke slaap pillen?

Hoewel veel natuurlijke slaap pillen een natuurproduct zijn, zijn ze niet allemaal zonder bijwerkingen. Deze bijwerkingen komen niet vaak voor, maar zijn wel belangrijk om rekening mee te houden.

  • Allergische reacties
  • Slaperigheid overdag
  • Tegenwerking met medicatie

Overleg daarom altijd eerst met je huisarts voordat je een natuurproduct neemt. Dan weet je zeker of het veilig is in combinatie met andere medicatie.