Iedereen droomt tijdens zijn of haar slaap. Het merendeel van de mensen is zich echter niet bewust van het feit dat ze dromen. Dat verandert op het moment dat je lucide dromen hebt. Voor dit type droom geldt namelijk dat de slaper zich volledig bewust is van datgene wat er zich aan het afspelen is en van het gegeven dat alles slechts een droom (en dus geen realiteit) is.

In dit artikel zoomen wij in op hetgeen lucide dromen zijn en welke kruiden kunnen bijdragen aan het verkrijgen van dit type droom.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Top 10 beste kruiden voor lucide dromen

Lucide dromenBijzonder veel mensen willen graag lucide dromen gedurende een fijne en goede nachtrust, waardoor zij op zoek gaan naar mogelijkheden om dit soort dromen te kunnen verwezenlijken.

Zou jij ook graag jouw kans op het hebben van lucide dromen willen verbeteren?

Dat is mogelijk door het gebruik van de juiste kruiden. Wij zochten de beste kruiden hiervoor uit en hebben ze in dit informatieve artikel op een rijtje gezet.

1. Calea zacatechichi

Het eerste kruid dat je kan helpen om lucide dromen te krijgen, heet ‘Calea zacatechichi’. Er wordt vaak naar dit kruid verwezen als zijnde het zogenaamde ‘droomkruid’.

Dit is het gevolg van het feit dat dit kruid over een bewezen efficiëntie beschikt voor wat het stimuleren van lucide dromen betreft. Het kruid Calea zacatechichi helpt in de praktijk ook structureel mee om ervoor te zorgen dat je, zelfs nadat je wakker wordt, de inhoud van je dromen nog kan herinneren.

Ben jij iemand die nog nooit eerder een lucide droom heeft gehad en wil je daar nu wel eens werk van maken? Dan is dit kruid wellicht de moeite waard om eens te proberen!

2. Lucide dromen met Ginkgo biloba

Kruiden supplement Ginkgo bilobaEen tweede kruid dat je kan overwegen, is ‘Ginkgo biloba’. Het betreft hier een kruid dat erom bekend staat niet alleen de hersenfunctie te verbeteren, maar ook het geheugen een duwtje in de rug te geven.

Van dit kruid is bewezen dat het niet alleen het geheugen, maar ook de zogenaamde cognitieve snelheid een boost geeft. Beide zaken kunnen jou helpen om betere dromen te hebben. Ginkgo biloba is bovendien sinds jaar en dag één van de meest gebruikte oud-Chinese medicijnen.

Niet alleen voor wat je dromen betreft is het interessant om het Ginkgo biloba kruid te gaan gebruiken. Dit is eveneens het geval voor wat het verbeteren van de bloedstroom betreft. Tot slot zou dit kruid een meerwaarde kunnen bieden aan mensen die te maken hebben met dementie.

Mede omwille van deze reden wordt dit kruid vaak ook gegeven aan mensen die te maken hebben met Alzheimer.

3. Heimia salicifolia

Het derde kruid dat je kan helpen om lucide dromen te hebben, betreft ‘Heimia salicifolia’. Dit is misschien wel één van de meest bijzondere kruiden uit deze hele lijst. Voor Heimia salicifolia geldt dan ook dat het een vreemd kruid is, welke kan worden gebruikt om niet alleen krachtige, maar bovendien ook levensveranderende dromen te krijgen.

In het verleden, meer bepaald door de Oude Azteken, werd er van het Heimia salicifolia kruid gebruikgemaakt om toegang te krijgen tot oude herinneringen die men was vergeten. De inname van dit kruid bleek daar een niet onbelangrijke bijdrage aan te leveren.

4. Wilde aspergewortel

Het vierde kruid luistert naar de naam ‘Wilde aspergewortel’. Het is best mogelijk dat je haar ook kent onder de bijnaam ‘het vliegende kruid’. Deze bijnaam heeft de wilde aspergewortel gekregen, omdat het mogelijk zou zijn dat dit kruid je naar het universum kan brengen terwijl je aan het slapen bent.

Bovendien zou het kruid mensen helpen om hun hart open te stellen en om de energiestroom naar het hart te verbeteren. De beste manier om het wilde aspergewortel kruid binnen te krijgen, is door een sterke thee te zetten met de bladeren van deze wortel.

Let wel, het is belangrijk om deze bladeren goed te filteren, zodat alle kleine beestjes verwijderd worden. Probeer de thee vrij snel op te drinken en geniet dan van een heerlijke nachtrust en mogelijkerwijs lucide dromen!

5. Valeriaanwortel

Gedroogde valeriaanwortelOok valeriaanwortel beschikt in de praktijk over het vermogen om slaap op te wekken. Mensen die lijden aan slapeloosheid zijn dan ook veelal sterk gebaat bij het innemen van dit kruid. Deze wortel wordt sinds jaar en dag binnen de medische wereld gebruikt in allerhande verschillende soorten medicijnen.

Niet alleen bevordert valeriaanwortel de slaap; daarnaast zal je kunnen vaststellen dat het je kan helpen om mooie, lucide dromen te hebben. Bovendien zijn dit nog niet alle voordelen waar je op kan rekenen bij het gebruikmaken van valeriaanwortel.

Daarnaast blijkt immers uit de praktijk dat het kan helpen bij het behandelen van niet alleen gewrichtspijn, maar ook hoofdpijn. Ook mensen die lijden aan een depressie zouden gebaat zijn bij de inname van valeriaanwortel.

6. Pepermunt voor lucide dromen

Je hoeft het soms eigenlijk helemaal niet ver te zoeken. In tegendeel: Ook pepermunt zou bijvoorbeeld in staat zijn om de droomkwaliteit een duwtje in de rug te geven.

Bovendien zou pepermunt ertoe kunnen leiden dat de scène tijdens het dromen nog levendiger wordt. Heel wat mensen drinken pepermuntthee, gewoonweg omdat het lekker smaakt.

Dat is een verademing, aangezien heel wat andere kruiden in deze lijst op z’n zachtst gezegd over een minder lekker smaakje beschikken.

7. Silene capensis (African dream root)

Silene capensis (African dream root) kennen we in het bijzonder als een krachtig middel dat veel wordt gebruikt door Zuid-Afrikanen. Het kruid wordt onder meer gebruikt door de Xhosa-stam, omdat het zou kunnen helpen bij het opwekken van krachtige en ongelofelijk levendige dromen.

Silene capensis zou volgens velen zo goed kunnen helpen voor wat het herinneren van je dromen betreft, dat zelfs een kleine hoeveelheid de persoon die het heeft ingenomen, in staat moet stellen om de volgende ochtend de meest ingewikkelde droom plots tot in het kleinste detail te kunnen herbeleven.

Wil jij dus binnenkort kunnen genieten van mooie lucide dromen? Dan kan je daarvoor zeker focussen op dit type kruid.

8. Mullein (Koningskaars)

Slaapkruid MulleinVan Mullein (Koningskaars) is bekend dat het kruid zou helpen bij het afweren van boze geesten en nachtmerries terwijl je slaapt. Bij menig aantal stammen wordt er gebruikgemaakt van dit kruid om te voorkomen dat men te maken krijgt met enge dromen.

Ondanks het feit dat er van dit kruid wordt verwacht dat het daadwerkelijk kan helpen bij het opwekken van lucide dromen, is er nog niet bijzonder veel onderzoek naar gedaan. Het is goed om dit in je achterhoofd te houden.

9. Bijvoetkruid (Mugwort)

Bijvoetkruid (Mugwort) is behoorlijk efficiënt gebleken voor wat het verbeteren van droomeffecten betreft. Dit komt omdat het een gevoel van levendigheid en kleur aan een droom toevoegt.

Daarnaast zou dit kruid ervoor zorgen dat het jouw bewustzijn verbetert. Dit heeft als gevolg dat je jezelf als persoon veel bewuster bent van hetgeen er op een bepaald ogenblik gebeurt. Extra voordeel van dit kruid is dat het – in tegenstelling tot andere kruiden in deze lijst – behoorlijk eenvoudig online en in een plaatselijke natuurwinkel te vinden is.

10. Kliswortel (Burdock)

Tot slot is er nog kliswortel (Burdock). Kliswortel blijkt een ongelofelijk interessante bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van positieve dromen. Alsmede zou het kruid een kalmerend effect hebben op de geest en zou het erin slagen om nachtmerries te voorkomen.

Ben jij iemand die regelmatig last heeft van enge dromen en zou je liever mooie, lucide dromen willen ervaren? In dat geval kan kliswortel meer dan de moeite waard zijn om uit te proberen!

Hoe gebruikmaken van deze kruiden om lucide dromen te bevorderen?

Net zoals het geval is voor nachtrust supplementen om beter te slapen, geldt ook voor de kruiden in dit artikel dat ze je niet automatisch lucide dromen zullen opleveren. Dit betekent dat je er nog altijd zelf een beetje werk en moeite in zal moeten stoppen.

Tevens kan het aanleren van bepaalde technieken vereist zijn. In ieder geval, voor wat het gebruik van deze kruiden betreft, doe je er goed aan om rekening te houden met de onderstaande tips:

  1. Voordat je ook maar iets neemt, is het altijd goed om een medisch specialist zoals een dokter te raadplegen.
  2. Het is sterk aan te raden om altijd je ervaring met een bepaald kruid op te schrijven.
  3. Neem niet meer dan twee van deze kruiden tegelijkertijd. Het beste is zelfs om gedurende enkele weken slechts één kruid te gebruiken. Zo kan je pas echt optimaal ontdekken hoe goed het voor jou werkt.
  4. Lees grondig de “handleiding” van elk kruid dat je van plan bent om te gebruiken.

Hoe dan ook, ben jij op zoek naar potentieel interessante hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan het opwekken van lucide dromen? Dan kan je ervoor kiezen om één of meerdere van de bovenbeschreven kruiden uit te proberen.