Wat is je libido?

vitaminen en libido seksuele aantrekkingskracht

Libido staat voor het Latijnse woord “begeerte”. Het is een woord uit de seksuologie waarbij er verwezen wordt naar de hoeveelheid seksualiteit waar een persoon behoefte aan heeft. Deze drift wordt bepaald door de hormonen in je lichaam, daarom hebben jongeren vaak een hoger libido gedurende de puberteit. Tijdens de menstruatie ervaren mensen met een baarmoeder een fluctuatie in hun libido, ook dit heeft te maken met de hormonen.

Hoewel het libido dus een reactie is op bepaalde hormonale veranderingen, zijn er ook andere factoren die van invloed zijn op je libido. Zo spelen emoties hier een grote rol bij, maar ook lichamelijke gezondheid, voeding, een verhoogde potentie en de omgeving. Tijdens een stressvolle situatie zal je libido dan ook een stuk lager zijn dan tijdens een romantische avond met je partner.

Daily Men Formula is hét basis voedingssupplement voor de man die zijn gezondheid als prioriteit heeft. In zijn ...
€19,95 eenmalig

Op voorraad

Kan je je libido met vitaminen verhogen?

supplementen voor meer libido

Als je last hebt van een laag libido, kan dit erg vervelend zijn, zeker wanneer je wel behoefte hebt aan seksuele relaties. Het gebruik van vitaminen en supplementen kan helpen om je libido te verhogen. Vitaminen en libido gaan namelijk veel samen. Je krijgt deze vitaminen binnen door zogenoemde “Afrodisiacum” te eten of door middel van supplementen.

1. Vitaminen en libido: Vitamine C

Vitamine C is niet alleen goed voor je huid, maar helpt ook om de productie van oestrogeen en progesteron te verhogen. Deze hormonen hebben invloed op de hoogte van je libido en kunnen bij een hogere waarde, je libido ook verhogen.

2. B-vitaminen

De meeste B vitaminen en libido hebben invloed op elkaar doordat de B vitaminen invloed hebben op je gemoedstoestand en zuurstoftoevoer in je bloed. Beide factoren zijn belangrijk voor het verhogen van je libido. De zuurstoftoevoer is nodig om een erectiestoornis te verminderen en een betere gemoedstoestand is juist weer goed voor de hoogte van je libido. Bovendien zorgt het gebruik van B-vitaminen voor meer energie, waardoor je je minder snel vermoeid voelt.

3. Magnesium

Magnesium is officieel geen vitamine, maar wel een belangrijk mineraal wanneer je je libido wil verhogen. Het zorgt er namelijk voor dat je stressniveau lager ligt, waardoor je stress minder invloed heeft op je libido. Daarnaast helpt magnesium ook om je lichaam verder te ontspannen.

4. Vitaminen en libido: Vitamine A

Hoewel vitamine A minder directe invloed heeft, is de werking wel belangrijk voor een gezonde seksualiteit. Vitamine A ondersteunt namelijk de spermaproductie en helpt de baarmoeder om een reguliere cyclus aan te houden. Beide factoren hebben invloed op het libido van de persoon.

5. Vitamine E

Ten slotte is er nog vitamine E. Deze vitamine helpt om de zuurstoftoevoer van je bloedvaten te verhogen. Dit voorkomt problemen met erectiestoornissen, hetgeen kan voortkomen uit een tekort aan vitamine E. Daarnaast stimuleert het ook de productie van hormonen die het libido verhogen, zoals oestrogeen en testosteron. Uit een onderzoek is gebleken dat het supplementeren van vitamine E een positieve invloed had op het libido en uithoudingsvermogen van zwijnen. Hoewel er meer onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van libido en vitaminen op mensen, zijn de resultaten veelbelovend.