Wat is het Alizonne Dieet?

Alizonne Dieet focust vooral op gezond afvallen

Het Alizonne Dieet is in 1997 bedacht door Claudia van der Lugt, een Nederlandse geneeskundige. Ze werkte veel met kleine operaties en wondgenezing en was gefascineerd door het idee om op niet-operatieve manier de huid strakker te trekken bij gewichtsverlies om zo de lichaamscontouren er beter uit te laten zien.

Het Alizonne Dieet is daarom ook een uitgebreide therapie met als onderdeel daarvan een dieet. Het bestaat uit zo’n 3 onderdelen die samen zouden helpen bij het verminderen van je vetpercentage en het verliezen van gewicht. Je begint met een medisch consult waarbij een arts je gezondheid beoordeeld en je bloed afneemt. Daarna stellen jullie samen een doel en een streefgewicht om naartoe te werken. De totale behandelingsduur verschilt per persoon, maar duurt meestal zo’n 20 weken in totaal.

Heb je een gewicht dat bij je past, dan voel je je gezonder. Een passend gewicht voorkomt tenslotte veel gezondheidsproblemen op de lange termijn. Een goed voedingspatroon en veel beweging zijn hiervoor de basis. Wanneer die basis tekort schiet of niet haalbaar voor jou is om je ideale gewicht te...
Normaal €49.95
Nu tijdelijk €29.95
5/5

35.000+ tevreden klanten

Hoe werkt het Alizonne dieet?

Zoals we hierboven noemden, werkt het Alizonne dieet volgens een stappenplan waarbij het dieet slechts één van de drie onderdelen is. Hieronder zullen we de drie verschillende onderdelen behandelen zodat je weet wat er allemaal van je verwacht wordt tijdens deze behandeling.

1. Het dieet

Het dieet zelf vormt slechts een onderdeel van de totale behandeling. Je krijgt elke dag 5 koolhydraatarme shakes om te drinken. Dit zijn maaltijd shakes met weinig vetten en koolhydraten. De bedoeling hiervan is dat je lichaam je vetreserves gaat gebruiken als energiebron om zo meer vet te verbranden. De aanwezige eiwitten in de shakes zouden helpen om het hongergevoel te beperken en om te voorkomen dat je spiermassa verliest.

Na een aantal weken, stap je van de shakes af en stap je over op vaste maaltijden met supplementen. Je eet nog steeds voornamelijk koolhydraatarm, maar kan langzaamaan gaan opbouwen. Het meeste gewicht heb je tegen deze tijd al verloren met de shakes.

2. Ultrasone behandelingen

Als ander onderdeel van de behandelingen, krijg je behandelingen waarbij er gebruik wordt gemaakt van ultrasone trillingen. Deze trillingen zouden helpen om de onderhuidse vetweefsels losser te maken zodat de vetmoleculen oplossen. Deze worden vervolgens via je nieren door je urine afgevoerd, waardoor je er op een natuurlijke wijze vanaf komt.
Deze behandelingen zijn er om ook plaatselijk vet te kunnen verminderen en mogen alleen door een arts uitgevoerd worden.

3. Bindweefselmassage

Als laatste onderdeel van de behandeling, krijg je regelmatig een bindweefselmassage. Deze is er speciaal om de spieren te versoepelen en om de huid te versterken en strakker te maken. De massage zou helpen bij het stimuleren van de collageen productie, waardoor je een jonge en gezonde gloed krijgt.

Omdat je bij veel gewichtsverlies een losse huid eraan kan overhouden, wil het Alizonne dieet dit voorkomen door middel van de massages.

Andere onderdelen van het Alizonne Dieet

De drie bovenstaande stappen zijn onderdeel van het volledige Alizonne Dieet. Er bestaat namelijk een lite versie, waarbij je voornamelijk de focus legt op het gebruik van de shakes om mee af te vallen. Ook bestaat er een Kids versie welke kinderen met overgewicht helpt om op een goed gewicht te komen.

Bij alle versies krijg je persoonlijke begeleiding op basis van je lichaam, gezondheid en streefgewicht. Omdat elk lichaam anders is, helpt deze persoonlijke begeleiding je om gezond af te vallen.

Is het Alizonne Dieet effectief?

Gezond afvallen met behulp van professionals

Omdat het een flink intensief dieet is, is het wel belangrijk om te weten of het Alizonne Dieet ook effectief is. Online zijn er verschillende ervaringen te vinden. De meeste ervaringen zijn erg positief over het dieet en de behandelingen, maar wat ook veel voorkomt is dat mensen toch na de behandeling weer terugvallen in hun oude patronen wanneer de begeleiding stopt. Dit is bij veel andere diëten vaak ook het geval.

Wat je hieraan zou kunnen tegenhouden is de prijs. Het Alizonne Dieet is niet goedkoop en de kosten kunnen wel tot meer dan €100 euro per week oplopen in de startfase. Daarna nemen de kosten af, omdat je ook minder begeleiding krijgt.

Het Alizonne Dieet kan dus erg effectief zijn, zeker wanneer je de juiste begeleiding krijgt. Wanneer je echter de behandeling afrondt, is het belangrijk om de informatie uit het dieet mee te nemen in je nieuwe routine om te voorkomen dat je terugvalt in oude gedragspatronen.