Effectieve tips slapen hittegolf

Tips slapen hittegolf: Zo slaap je beter tijdens heet weer

Total
0
Deelacties

Ben je op zoek naar tips over slapen tijdens een hittegolf? Dan ben je niet de enige! Veel mensen hebben namelijk last van een slechte slaap tijdens een hittegolf. Veel zweten, liggen woelen in bed, en daardoor gewoonweg niet in slaap kunnen komen. Tijd om actie te ondernemen. In dit artikel lees je een aantal tips om beter tijdens een hittegolf te kunnen slapen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

3 effectieve tips over slapen tijdens een hittegolf

Er zijn meerdere tips om beter te slapen gedurende een hittegolf. Wij beschrijven er in totaal 3. Deze adviezen om beter tijdens een hittegolf te kunnen slapen, kun je eenvoudig toepassen. Zo kun je snel en makkelijk jouw nachtrust tijdens heet weer veraangenamen.

Tip 1: Slapen met een ventilator

Tip slapen hittegolf ventilator
Een ventilator gebruiken tijdens een hittegolf

Is het heet weer en kun je daardoor niet goed slapen? Overweeg dan, als je er nog niet één hebt, om een ventilator aan te schaffen. Slapen met een ventilator tijdens een hittegolf is namelijk een effectieve manier om jouw slaapruimte koel te houden.

De luchtstroom zorgt ervoor dat jouw kamer en lichaam beter gekoeld wordt. Op die manier heb je minder last van het hete weer en kun je sneller in slaap vallen. Dit klinkt als een tip tijdens een hittegolf die al door velen wordt gebruikt. Er zijn echter veel mensen die nog geen ventilator aangeschaft hebben om zich beter tegen de hitte te beschermen.

Komt dat je bekend voor? Je zult dan veel profijt hebben van het slapen met een goede ventilator!

Tip 2: Houd de warmte buiten

Veel mensen zetten overdag de ramen van hun woning open; ook wanneer het buiten erg heet is. Een goede tip om beter te slapen tijdens een hittegolf, is het dichthouden van jouw ramen gedurende de heetste momenten van de dag.

Wanneer je namelijk jouw ramen overdag openhoudt, dringt de hete lucht in jouw leefruimtes door. Houd daarom de warmte buiten door jouw ramen tijdens een hittegolf zoveel mogelijk overdag dicht te houden. Als het ‘s nachts begint af te koelen, is het wél raadzaam om jouw ramen open te zetten. Zo kan de koelere buitenlucht jouw slaapkamer qua temperatuur veraangenamen.

Tip 3: Koel je lichaam, waaronder je nek en voeten

Tips beter slapen tijdens hittegolf
Houd jouw lichaam koel gedurende een hittegolf

Tot slot kun je veel baat hebben bij het koelen van jouw lichaam. Wikkel bijvoorbeeld een vochtige, koele doek om jouw voeten. Je kunt ook een koele doek in jouw nek leggen. Plaats dan wel een plastic zak op jouw hoofdkussen, zodat deze niet nat wordt.

Deze tip omtrent slapen tijdens een hittegolf, werd voor velen erg goed. Het koelen van jouw lichaam zorgt er namelijk voor dat de sensatie van warmte in jouw slaapruimte verminderd wordt. Zo kun je naar alle waarschijnlijkheid sneller in slaap vallen. Koel voor het slapengaan dus even goed jouw lichaam – je zult bemerken dat dit veel scheelt tijdens heet weer.

Naast deze tips over slapen tijdens een hittegolf is ook dit belangrijk

Het klinkt logisch, maar zorg ervoor dat je gedurende een hittegolf voldoende water drinkt. Op die manier voorzie jij jouw lichaam van het benodigde vocht. Daardoor kan jouw lichaam beter de lichaamstemperatuur reguleren. Deze tip heeft weer een gunstige werking op jouw slaap.

Probeer tot slot niet teveel stil te staan bij het warme weer wanneer het niet lukt om in slaap te vallen. Piekeren of veel daaraan denken leidt tot onrust. Dit kan snel slapen tijdens een hittegolf belemmeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant