stofwisseling versnellen met supplementen

Informatie over stofwisseling versnellen met supplementen

Total
0
Deelacties

Wil je ook wel eens je stofwisseling versnellen met supplementen? Wanneer je een trage stofwisseling hebt, kan dit leiden tot meerdere klachten, waaronder gewichtstoename. Je stofwisseling vertraagt naarmate je ouder wordt, maar kan ook door andere redenen vertragen. Om dat te voorkomen zijn supplementen soms een goede oplossing.

In dit artikel kijken we naar informatie over stofwisseling versnellen met supplementen en wat je nog meer kan doen om je stofwisseling te versnellen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Wat is je stofwisseling?

stofwisseling versnellen met supplementen groene thee Je stofwisseling bestaat uit meerdere processen die op celniveau plaatsvinden. Zo halen je cellen voedingsstoffen en bouwstoffen uit de voedingsstoffen die in je lichaam terecht komen, gebruiken ze deze bouwstoffen voor verschillende essentiële processen in lichaam, verwerken ze afvalstoffen en maken ze reserves aan die je later weer kan gebruiken. Het is dus een belangrijk en veelzijdig proces.

Stofwisseling wordt ook wel metabolisme genoemd, wat afkomstig is van het Griekse woord ‘metabolismos’ wat ‘omzetting’ betekent. Enzymen spelen hierbij een belangrijke rol omdat zij helpen bij het afbreken van voedingsstoffen.

Een traag metabolisme kan om verschillende redenen ontstaan. Vaak gebeurt dit door ouderdom, maar kan het ook erfelijk worden overgegeven. Andere redenen zijn:

 • Hormonale schommelingen en/of ziektes
 • Te weinig slaap
 • Een streng dieet
 • Te weinig jodium in je voeding
 • Een vochttekort
 • Medicatie
 • Te weinig koolhydraten

Hoe kan je je stofwisseling versnellen met supplementen?

hoge intensiteit sporten calorieën verbranden Wanneer je last hebt van een trage stofwisseling, kan je er baat bij hebben om deze te versnellen. Verschillende instanties en bedrijven geven aan dat je je stofwisseling versnellen met supplementen kan, en hier zit ook zeker een kern van waarheid in. Toch worden er ook nog wel eens niet-werkende supplementen aangeboden. Daarom focussen wij ons op de supplementen die wél functioneren om je stofwisseling te versnellen.

1. Capsaïcine

Dit stofje komt veel voor in pittig eten, zoals pepers. Daarnaast helpt het ook om je stofwisseling te versnellen, dat blijkt uit zo’n 20 onderzoeken. Het stofje zorgt er namelijk voor dat je tot wel 50 calorieën extra per dag verbrandt. Hoewel het een kleine hoeveelheid lijkt, zijn dat toch al 350 calorieën per week!

2. Groene thee

Groene thee bevat zowel catechine als cafeïne, beiden zijn stoffen die invloed hebben op de verbrandingssnelheid van je lichaam. Omdat groene thee een vrij pure substantie is, is dit een veilige stof om als supplement te nemen voor het versnellen van je metabolisme.

3. L-carnitine

Dit stofje helpt je lichaam om vet om te zetten in energie. Het is een lichaamseigen stof die in je lever en nieren wordt geproduceerd, maar je kan ook je stofwisseling versnellen met supplementen van L-carnitine. Naast dat het kan helpen bij het versnellen van je metabolisme, kan het ook helpen bij het behandelen van hart- en vaatziekten. Er moet echter meer onderzoek gedaan worden naar de juiste dosis.

4. Stofwisseling versnellen met supplementen: Cafeïne

Wellicht is dit één van de meest voorkomende supplementen die stofwisseling kunnen versnellen. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling sneller werkt en je dagelijks meer calorieën verbrandt. Dit gebeurt al vanaf een dagelijkse dosis van 270 mg. Een kop koffie bevat ongeveer 95 mg. Let er echter op dat wanneer je regelmatig veel koffie drinkt, het effect kan afnemen door gewenning van je lichaam.

Kan je alleen je stofwisseling versnellen met supplementen?

Naast dat je supplementen kan gebruiken om je stofwisseling te versnellen, zijn er ook nog andere manieren om dat te doen. Zo kan je kleine veranderingen maken in je dagelijks leven om je stofwisseling op natuurlijke wijze te versnellen. Probeer bijvoorbeeld eens een van de onderstaande tips:

 • Koud water drinken
 • Zo nu en dan een high-intensity workout doen (HIIT)
 • Meer bewegen/staan in plaats van stil zitten
 • Een goede nachtrust nemen

Schrijf Je In En Ontvang 25% Korting

Onze supplementen winkel wordt binnenkort gelanceerd! Om dat te vieren, geven wij jou 25% korting op je bestelling. Wees er als eerste bij en meld je onderstaand aan voor onze nieuwsbrief.

Dit Vind Je Wellicht Ook Interessant